Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Καταρρέει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση είναι ο ΕΟΜ ο οποίος δεν έχει πλέον χρήματα ούτε για να καλύψει τα έκτακτα έξοδά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πριν μερικές ημέρες αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ γιατί ο Οργανισμός δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει ούτε τα εισιτήρια των τριών μελών του που θα έπρεπε να μετακινηθούν από τη Θεσσαλονίκη.

Το αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και μήνες δεν έχει γίνει συνεδρίαση και παραμένουν σε εκκρεμότητα ιδιαίτερα σοβαρά θέμα που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας όπως είναι η λειτουργία νέων μεταμοσχευτικών κέντρων σε νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΜ Α. Χατζή για το 2013 τα χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί για τον Οργανισμό δεν επαρκούν ούτε για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του.

«Έχουμε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο»,λέει o κ.Χατζής και προσθέτει ότι «ο ΕΟΜ λειτουργεί όλο το 24ωρο με αποστολή τον συντονισμό των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας. Εάν καταρρεύσει μαζί θα καταρρεύσει όλο το σύστημα των μεταμοσχεύσεων με τραγικές συνέπειες για τους Έλληνες ασθενείς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.