Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Χαμογελάμε 7 φορές την ημέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εσείς έχετε μετρήσει, ποτέ, πόσες φορές μέσα στην ημέρα χαμογελάτε; Έρευνα δείχνει, πως κατά μέσο όρο, οι ενήλικες χαμογελούν μόνο εφτά φορές μέσα στην ημέρα. Μάλιστα, τουλάχιστον το ένα χαμόγελο από αυτά είναι… ψεύτικο και συνήθως το απευθύνουμε στο αφεντικό μας!

Σε δημοσκόπηση που έγινε σε 2.000 ενήλικες Βρετανούς, διαπιστώθηκε πως οι πιο ευδιάθετοι χαμογελούν 11 φορές μέσα στην ημέρα, ενώ οι πιο… "σφιχτοί", χαμογελούν μόνο μία φορά!

Το 51% των συμμετεχόντων δεν δίστασε να δηλώσει πως, σε καθημερινή βάση, χαμογελά τουλάχιστον μια φορά χωρίς να το νιώθει πραγματικά, και πως -συνήθως- εκείνη τη στιγμή απευθύνεται στο αφεντικό του.

Παρά τη σχετική… απροθυμία των ανθρώπων να χαμογελούν, τα αποτελέσματα έδειξαν πως όλοι μας απολαμβάνουμε πάρα πολύ τη στιγμή που η σύντροφος, τα παιδιά ή άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο μας χαρίσει απλόχερα ένα χαμόγελό του.

Βέβαια, υπάρχουν και στιγμές που δεν πρέπει να χαμογελάμε! Ένας στους πέντε, είπε, πως έχει χαμογελάσει ανάρμοστα κατά τη διάρκεια κηδείας ή καυγά, κάτι που τους έκανε να αισθανθούν, στη συνέχεια, πολύ άβολα.

Όμως, οι επιστήμονες, τονίζουν πως τα εφτά χαμόγελα την ημέρα, είναι ένα πάρα πολύ χαμηλό νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς με πόσους ανθρώπους έρχεται σε επαφή, κάτι που δείχνει πως οι Βρετανοί, δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.