Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«Τα ναρκωτικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί παγκόσμια λύση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τ. Διαμαντοπούλου: Στόχος να αποτραπεί η δυστυχία που προκαλεί η χρήση.

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, μετά την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των Ναρκωτικών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα ναρκωτικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί παγκόσμια λύση. Η Επιτροπή του ΟΗΕ τονίζει την ανάγκη να υποστηριχθούν οι διεθνείς συμβάσεις για τον έλεγχο των ναρκωτικών, με στόχο να αποτραπούν η δυστυχία που προκαλεί η χρήση ουσιών, καθώς οι συνδεόμενες με αυτήν εγκληματικότητα και βία.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ, επίσης, προτρέπει για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένο, χωρίς να ληφθούν υπόψη άλλα σημαντικά παγκόσμια ζητήματα, όπως κοινωνική δικαιοσύνη, οικονομική ανάπτυξη, διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πλήρες πρόγραμμα απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών. Θεωρεί αναγκαία μια προσέγγιση του θέματος ολοκληρωμένη, ισορροπημένη, μακροπρόθεσμη και διεπιστημονική.

Μια προσέγγιση που να συνδυάζει την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την εκπαίδευση και την εφαρμογή του νόμου, με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.