Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τέσσερα τα θύματα από την εποχική γρίπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 3 περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε ο ιός H1N1.

Φουντώνει, όπως αναμενόταν, το κύμα γρίπης, δυστυχώς με θύματα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι από την εποχική γρίπη. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, και τα τέσσερα θύματα ήταν άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη.

Στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε ο ιός Η1Ν1, ενώ στην τέταρτη περίπτωση ταυτοποιήθηκε ιός γρίπης τύπου Β.

Η εκτίμηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις αρχές του χρόνου ήταν ότι το κύμα γρίπης θα φουντώσει στα τέλη Ιανουαρίου, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και από τα επιδημιολογικά στοιχεία που έδωσαν ιδιώτες γιατροί. Κατά την τελευταία εβδομάδα, λοιπόν, του Ιανουαρίου, οι επισκέψεις σε ιδιωτικά ιατρείς με γριπώδη συνδρομή παρουσίαζαν περαιτέρω αύξηση. Από 52 ύποπτα κρούσματα γρίπης, τελικά, 22 βρέθηκαν θετικά στον ιό τύπου Α και 2 θετικά στον ιό τύπου Β. Από τα στελέχη τύπου Α, τα 13 ήταν Α (Η3Ν2) και τα 9 Α (Η1Ν1).

Όσον αφορά στη σοβαρότητα των περιστατικών που χρειάστηκαν νοσηλεία, τα 16 κρίθηκαν εξαιρετικά σοβαρά και χρειάστηκαν εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα 15 από τα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και το ένα σε ιό τύπου Β.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.