Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ελκυστικό το χαμόγελο με ρυτίδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έδειξε έρευνα για το «πόδι της χήνας».

Το «πόδι της χήνας» - αυτές οι χαρακτηριστικές ρυτίδες που εμφανίζονται στις γωνίες των ματιών και συχνά θεωρούνται απωθητικές, επειδή αποτελούν σημάδι των γηρατειών – φαίνεται ότι τελικά μας κάνουν πιο ελκυστικούς.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nonverbal Behavior οι άνθρωποι που όταν γελούν κάνουν ρυτίδες στα μάτια, θεωρούνται πιο ελκυστικοί και έξυπνοι συγκριτικά με όσους όταν χαμογελούν δεν έχουν ρυτίδες.

Οι ψυχολόγοι του βελγικού Πανεπιστημίου Λουβέν ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στο σχετικό πείραμα να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες ανθρώπων που χαμογελούσαν. Όταν το πρόσωπο που χαμογελούσε στη φωτογραφία είχε τις χαρακτηριστικές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, τότε το χαμόγελό του αξιολογούνταν ως πιο αυθεντικό, έντονο, αυθόρμητο και ευχάριστο. Επίσης όταν αυτός που χαμογελούσε είχε το «πόδι της χήνας», τότε θεωρούνταν πιο έξυπνος, πιο ελκυστικός και πιο κυριαρχικός συγκριτικά με όσους όταν γελούσαν δεν έκαναν ρυτίδες στα μάτια.

Αν και η έρευνα αποτελεί ανακούφιση για όσους έχουν ρυτίδες γύρω από τα μάτια, από την άλλη μεριά εστίαζε αποκλειστικά στις ρυτίδες που δημιουργούνται όταν χαμογελάμε και όχι απαραιτήτως σε εκείνες που είναι μόνιμα στο δέρμα μας.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.