Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ιδιωτικές ναυτικές σχολές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δημόσια διαβούλευση για ένα μήνα, έδωσε σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, τα προσχέδια των κανονιστικών πράξεων, που ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Στόχος του υπουργείου, είναι να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν απόψεις και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, θα προχωρήσουν στη υπογραφή κοινή υπουργικής απόφασης και σύνταξης προεδρικού διατάγματος προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης, προβλέπονταν εδώ και δέκα χρόνια στους νόμους 3153/2003 του Γ. Ανωμερίτη και του 3450/2006 του Μ. Κεφαλογιάννη, που όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν ενεργοποιηθεί.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης έχει δηλώσει ότι οι σχολές αυτές «θα λειτουργούν υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των Ακαδημιών και των λοιπών Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού. Επίσης θα ελέγχονται αυστηρά και θα εποπτεύονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και τα προσόντα των αποφοίτων θα πιστοποιούνται με βάση τα κριτήρια και τις διαδικασίες ενός ενιαίου συστήματος πιστοποίησης».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.