Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση - Σταθμός του Πρωτοδικείου Ρόδου για τα ΑμεΑ που εργάζονται στους Δήμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άτομο με αναπηρία που είχε προσληφθεί με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ "4+1" στη δημοτική επιχείριση ΔΑΤΕΑ του Δήμου Αφάντου και μετά τον "Καλλικράτη" μεταφέρθηκε στο Δήμο Ρόδου, διακιώθηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστκών μέτρων, από την πρόεδρο Πρωτοδικείου κα Καλλιόπη Λόλα.

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 9-2013 απόφαση, μετατρέπεται προσωρινά η εργασιακή σχέση του ΑΜΕΑ σε αορίστου χρόνου, μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της αγωγής που έχει καταθέσει , με το ίδιο αίτημα.

Το Πρωτοδικείο αναγνώρισε ότι τα ΑΜΕΑ εξαιρούνται του νόμου του ΑΣΕΠ και του άθρου 103 του Συντάγματος, με το σκεπτικό ότι οι νόμοι που προστατεύουν τα ΑΜΕΑ είναι ειδικότεροι των προαναφερθέντων και πρέπει να εφαρμοστούν.

Όπως υπογράμμισε στη grafida ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Κόκκινος, η απόφαση αυτή είναι η πρώτη πανελλαδικά που αφορά εραζόμενο ΑΜΕΑ σε ΟΤΑ ( ανάλογη απόφαση έχει εκδοθεί για δημοτική επιχείρηση) και διαμορφώνει νέα εργασιακά δεδομένα για τα ΑΜΕΑ, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ που το επιθυμούν, να μονιμοποιήσουν τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας και πέρα της λήξης των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.