Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Παράσταση Διαμαρτυρίας στο υπ. Οικονομικών, Παρασκευή 15/2, 10 π.μ. Προστασία των συντάξεων και των μισθών των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις εδώ και τώρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.02.2013

Στην οικονομική εξαθλίωση οδηγείται η αναπηρική οικογένεια με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 και του ν.4111/2011, με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι μισθοί εργαζομένων δημοσίου τομέα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού στον οποίο λαμβάνουν χώρα τροποποιήσεις των διατάξεων του ν. 4093/23012 και έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης να προστατεύσει την αναπηρική οικογένεια από τις πρόσφατες επώδυνες μειώσεις των συντάξεων και μισθών, καθώς και η έλλειψη σχεδιασμού συντονισμένων προστατευτικών πολιτικών και μέτρων για την αναπηρία αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., το οποίο έλαβε χώρα στις 8- 9 Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έχει καταθέσει με σειρά επιστολών της προτάσεις επί των διατάξεων του ν. 4093/20123 και των διατάξεων των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (ν. 4111/2013) που ακολούθησαν, με μοναδικό σκοπό την προστασία των συνταξιούχων και εργαζομένων που είναι οι ίδιοι άτομα με αναπηρία ή είναι γονείς/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά εδώ και τώρα ορισμό άμεσης συνάντησης των εκπροσώπων της με τους αρμόδιους υπουργούς για να συζητηθεί το θέμα της προστασίας των πενιχρών εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας και της άμεσης κατάθεσης σχετικών διατάξεων προς αυτή την κατεύθυνση. Η νέα διοίκηση της Ε.Σ.ΑμεΑ, μπροστά στην αγανάκτηση σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος δια στόματος των Συνέδρων, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Οδό Νίκης 5 & Μητροπόλεως στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, στις 10 το πρωί, ζητώντας εδώ και τώρα την λήψη νομοθετικών μέτρων για την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας.

Η αναπηρική οικογένεια αγωνίζεται ενωμένη και βρίσκεται σε αναμονή για την τήρηση των δεσμεύσεων!

Η επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία με τις αναλυτικές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 134 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.