Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Στέρεψαν» τα φαρμακεία στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις φαρμάκων που καταγράφονται στην Ξάνθη, με τους φαρμακοποιούς να έχουν φτάσει να… δανείζονται ο ένας από τον άλλο.

«Μας έχει πιάσει τρόμος γιατί αδυνατούμε να βρούμε τα φάρμακα για να εξασφαλίσουμε την αγωγή στους ασθενείς» σημειώνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα εξηγώντας πως οι ελλείψεις οφείλονται στο νέο δελτίο τιμών, με τις περισσότερες φαρμακαποθήκες να εξάγουν τα φάρμακα στο εξωτερικό θεωρώντας μη συμφέρουσες τις εγχώριες τιμές διάθεσης τους.

«Πολλές αποθήκες στρέφονται στις εξαγωγές γιατί δεν τους συμφέρει λόγω της τιμής να δοθεί το φάρμακο στην ελληνική αγορά» τονίζει η κα Κάλφα συμπληρώνοντας πως «το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τα γενόσημα και με αμοιβαίο δανεισμό φαρμάκων ανάμεσα στους φαρμακοποιούς, αυτή ωστόσο δεν είναι λύση, γιατί όταν όλοι στρέφονται στα γενόσημα πάλι θα υπάρχει έλλειψη, καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αποθεματικά σε αυτά για να ικανοποιήσουν την ξαφνική ζήτηση».

Όπως μάλιστα σημειώνει η ίδια το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με κάποιο διορθωτικό δελτίο τιμών στα φάρμακα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η υποτίμηση του φάρμακου δεν είναι λύση και θα δημιουργεί συνέχεια προβλήματα».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.