Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν εμβολιασμοί παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Το Δημοτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα υλοποιήσει σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρία «Αποστολή Άνθρωπος» τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας και το νοσοκομείο της περιοχής δωρεάν πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα».

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά οικογενειών, ηλικίας έως 12 ετών, που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παιδιά οικογενειών που οι γονείς τους είναι άνεργοι, άποροι ή έχουν εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι: βιβλιάριο υγείας παιδιού (μπλε χρώμα), βιβλιάριο ασθενείας παιδιού, κάρτα ανεργίας γονέα, ταυτότητα γονέα, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από το ΚΕΠ ή την αστυνομία με την γραπτή συναίνεση του γονέα για την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Η καταγραφή αρχίζει την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 και τελειώνει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος σε χώρο, που έχει παραχωρήσει το Γενικό Νοσοκομείο, από εθελοντές παιδιάτρους του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας.

Τα παιδιά με τους γονείς τους θα προσέρχονται σε καθορισμένη ημέρα και ώρα στο χώρο, που θα υλοποιείται το πρόγραμμα.

Ο εμβολιασμός θα επαναλαμβάνεται ανά δύο μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί ο αριθμός των εμβολίων. Στη συνέχεια θα προστίθεται νέος αριθμός παιδιών. Το ίδιο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και σε όλα τα τοπικά ιατρεία των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Θηβαίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.