Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πληρωμές φόρων μόνο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις τράπεζες μετακομίζει το γκισέ της Εφορίας, καθώς με δύο αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, προβλέπεται εφεξής η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ αλλά και των φόρων ακινήτων στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ.

Ετσι οι φορολογούμενοι χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, θα μπορούν να εξοφλούν κάθε βεβαιωμένη τους οφειλή αλλά και φόρους ακινήτων στις τράπεζες ακόμα και μέσα από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, εφόσον έχουν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών με την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Οι τράπεζες, όπως ορίζεται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, δεν θα εισπράττουν την παραμικρή προμήθεια από τους φορολογούμενους. Θα εισπράττουν όμως προμήθεια από το Δημόσιο 0,30 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή συν ΦΠΑ για κάθε πληρωμή φόρων μέσω καταστήματος και 0,10 ευρώ συν ΦΠΑ ανά συναλλαγή που γίνεται μέσω εναλλακτικών δικτύων όπως μέσω ATM ή web banking.

Για την εξόφληση της οφειλής, οι φορολογούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδική εφαρμογή που έχει ήδη ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων αναφορικά με την Ταυτότητα Οφειλής.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη σελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr, οι φορολογούμενοι επιλέγουν τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες» και στη συνέχεια «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση». Πληκτρολογώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet , εμφανίζονται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τυχόν οφειλές στην Εφορία. Επιλέγοντας την Ταυτότητα Οφειλής μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής και να εξοφλήσουν τους φόρους τους σε οποιαδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, στις συνεταιριστικές τράπεζες, την Τράπεζα της Ελλάδος ή τα ΕΛΤΑ χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν στην εφορία τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.