Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ένας κλόουν για τα άρρωστα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων θα επισκεφτεί ο «Γκόγκε».

Ένας κλόουν είναι ικανός να φέρει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών. Ακόμη κι αυτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται περισσότερο μία νότα αισιοδοξίας και χαράς.

Κάπως έτσι σκέφτηκε ο 52χρονος Γιώργος Φλώρος, ο οποίος, παραμονές Χριστουγέννων, θα βάψει έντονα το πρόσωπο του, θα φορέσει φανταχτερά, περίεργα ρούχα, θα βάλει τη χαρακτηριστική κόκκινη μύτη των κλόουν που σκορπούν το γέλιο με τα αστεία κι αδέξια φερσίματά τους, και θα επισκεφθεί δύο παιδιατρικές κλινικές των Ιωαννίνων.

Ο Γκόγκε, ο κλόουν που δημιούργησε ο ηθοποιός πριν από περίπου 10 χρόνια στη Σουηδία, θα μεταβεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 20 και 21 Δεκεμβρίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και το νοσοκομείο Χατζηκώστα. Εκεί θα παίξει με τα παιδιά και τους συνοδούς, θα κάνει διάφορα ταχυδακτυλουργικά, ενώ στο κόλπο της διασκέδασης σκοπεύει να βάλει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ένα παιδί που βρίσκεται στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου, εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει ανάγκη από αισιοδοξία και ένα χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο, το οποίο πιστεύω πως βοηθάει στην αποθεραπεία, θέλω να του το προσφέρω εγώ. Και όχι μόνο τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Φλώρου.

Ο 52χρονος δεν πρόκειται να δώσει κάποια θεατρική παράσταση σε έναν συγκεκριμένο χώρο του νοσοκομείου. Θα περάσει από όλους τους θαλάμους και θα κάνει ένα ξεχωριστό σόου, με κόλπα, ζογκλερικά και διάφορα αστεία μπροστά σε κάθε παιδάκι, σε μία προσπάθεια να τους προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα. Όπως αναφέρει, δεν θα είναι μία παράσταση για να πάρει ο ίδιος το χειροκρότημα, αλλά για να δώσει χαρά στους μικρούς ασθενείς.

Ο κ.Φλώρου σπούδασε παντομίμα στη Γερμανία. Το 1989 μετακόμισε στη Σουηδία και συνέχισε την καριέρα του ως μίμος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός. Εκεί έγινε μέλος του σουηδικού οργανισμού «Κλόουν Χωρίς Σύνορα», όπου σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ, προσέφεραν χαρά σε νοσοκομεία, καταυλισμούς προσφύγων και αναμορφωτήρια.

Το 2009 επέστρεψε μόνιμα στα Ιωάννινα και συμμετέχει με παραστάσεις, εργαστήρια παντομίμας, ζογκλέρ τσίρκου σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. Στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένας ανάλογος οργανισμός στην Ήπειρο και καλεί όσους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες καλλιτέχνες επιθυμούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

«Θα ήταν πολύ ευχάριστο να δημιουργηθεί ένας οργανισμός "Κλόουν Χωρίς Σύνορα" και στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσα νοσοκομεία και χώροι φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο που μπορούμε να προσφέρουμε το χαμόγελο. Δεν είναι ανάγκη να είναι επαγγελματίες ηθοποιοί ή κλόουν. Μπορεί και κάποιος που παίζει ένα μουσικό όργανο να βοηθήσει, αρκεί να το θέλει" καταλήγει ο 52χρονος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.