Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Κοινωνικές δράσεις του δήμου Χανίων για τους άπορους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στήριξη με βασικά είδη διατροφής και ένδυσης.

Στο πλευρό περίπου 1.000 οικογενειών, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις γιορτές, βρίσκεται ο δήμος Χανίων. Ο δήμος κατέγραψε, μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας, τις ανάγκες που υπάρχουν και ανακοίνωσε συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξή τους.

Η κοινωνική υπηρεσία συμμετέχει σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους πολίτες (κοινοτικά αποθέματα παρέμβασης μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Στο πλαίσιο αυτό, οικογένειες ορεινών περιοχών θα υποστηριχθούν με βασικά είδη διατροφής (γραβιέρα, φέτα, ρύζι, μακαρόνια, λάδι).

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής οικογενειών με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όπου για την υποστήριξή τους θα δοθούν κουπόνια σίτισης αξίας 120 ευρώ προκειμένου 124 οικογένειες να προμηθευτούν βασικά είδη για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η κοινωνική υπηρεσία συνεργάστηκε με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, ώστε να βοηθηθούν οικονομικά, αδύναμες οικογένειες μαθητών.

Ο δήμος, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε», υλοποιεί πρόγραμμα υποστήριξης οικογενειών σε βασικά είδη διατροφής. Οι οικογένειες που έχουν καταγραφεί στην κοινωνική υπηρεσία και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προμηθεύτηκαν είδη διατροφής από σούπερ μάρκετ της πόλης των Χανίων.

Οι 310 οικογένειες - δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου- έχουν τη δυνατότητα, από σήμερα για τις ημέρες των εορτών να προμηθεύονται τρόφιμα, (κρέας, γλυκά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, αναψυκτικά) και άλλα είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα, υποστηρίζονται με είδη ένδυσης, υπόδησης, βρεφικά και άλλα είδη.

Η κοινωνική υπηρεσία προκειμένου να υποστηρίξει τις αυξανόμενες ανάγκες φορέων όπως το Δημοτικό Γηροκομείο και εθελοντικών πρωτοβουλιών, όπως το «Κοινωνικό φαρμακείο» και οι «Γιατροί του Κόσμου», συγκεντρώνει φάρμακα στο δημαρχείο Χανίων και, ήδη, δόθηκαν τα πρώτα από αυτά για τις ανάγκες του «Κοινωνικού φαρμακείου».

«Η βοήθεια προς το συνάνθρωπο αποτελεί καθημερινή πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης» ανέφερε σχολιάζοντας τις δράσεις αυτές ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

«Με αυτές τις δράσεις προσπαθούμε να μετριάσουμε την αρνητική επίδραση της οικονομικής κρίσης στη ζωή συμπολιτών μας με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Χρυσούλα Χατζηδάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.