Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Δε φταίτε εσείς αν έχετε παραπανίσια κιλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η παχυσαρκία μπορεί να οφείλεται σε βακτήρια του εντέρου.

Προσπαθείτε να χάσετε κιλά αλλά δεν μπορείτε; Μην απελπίζεστε, καθώς όπως επισημαίνουν ερευνητές ενδέχεται να μη φταίτε εσείς για το γεγονός ότι δε μπορείτε να αδυνατίσετε αλλά… ένα συγκεκριμένο είδος βακτηρίου στο έντερό σας.

Η επαναστατική αυτή μελέτη υποστηρίζει ότι οι δίαιτες αδυνατίσματος μπορεί να αλλάξουν ή να αλλοιώσουν τα βακτήρια που υπάρχουν μέσα στο στομάχι και τα οποία «καταπολεμούν» το πάχος.

Ερευνητές από τη Σανγκάη μελέτησαν ποντίκια που είχαν εκτραφεί για να είναι «ανθεκτικά στην παχυσαρκία». Τα ποντίκια αυτά παρέμεναν αδύνατα παρότι η διατροφή τους ήταν πλούσια και δεν ασκούνταν καθόλου.

Όταν όμως στα ποντίκια αυτά εγχύθηκε το ανθρώπινο βακτήριο enterobacter, σύντομα αυτά… πάχυναν!

Το συγκεκριμένο βακτήριο έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, καθώς έχει εντοπιστεί σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο ενός εθελοντή με νοσογόνο παχυσαρκία, αναφέρουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Jiaotong της Σανγκάης.

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες το βακτήριο αυτό «μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνιση παχυσαρκίας στους ανθρώπους» αναφέρεται στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό έντυπο της International Society for Microbial Ecology.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.