Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Όργιο αναξιοκρατίας στις στρατιωτικές σχολές. Μια απίστευτη ιστορία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα όσα συμβαίνουν στις στρατιωτικές σχολές κατά τη διαδικασία επιλογής των καθηγητών που κρίνονται επαρκείς για να διαδάξουν τους αυριανούς ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τραγελαφικά. Και αποδεικνύουν ότι πάρα πολλά πρέπει άμεσα να αλλάξουν.

Η υπόθεση στην οποία θα αναφερθούμε δείχνει τον απόλυτο παραλογισμό αλλά και την αναξιοκρατία που τελικά κυριαρχεί. Όλα τα στοιχεία -ονόματα,σχολές κλπ- είναι στην διάθεση του Onalert σε περίπτωση που κάποιος αρμόδιος θέλει να ασχοληθεί με την υπόθεση. Όχι την συγκεκριμένη που είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, αλλά συνολικά με το ζήτημα της πραγματικής αναβάθμισης των στρατιωτικών σχολών.

Έχουμε και λέμε:

Ανώτατο Στρατιωτικό Ίδρυμα εξετάζει τις υποψηφιότητες για τη διδασκααλία πολύ σημαντικού για τους σπουδαστές μαθήματος .

Η τριμελής επιτροπή που εξετάζει τις υποψηφιότητες καταλήγει σε μια εισηγητική έκθεση 25 σελίδων ,για τους πέντε υποψήφιους. Οι 10 σελίδες απ΄ αυτές καταγράφουν τα προσόντα ενός μόνο υποψηφίου! Ο οποίος είχε τα πάντα: πτυχία,διδακτορικά,συγγραφικό έργο, εμπειρία διδασκαλίας και πολλά άλλα. Δεν είχε ένα: φοίτηση στη ΣΕΘΑ ,στην οποία όμως...δίδασκε!!!

Ναι σωστά μαντέψατε ,αυτός ο υποψήφιος τελικά δεν επελέγη για τη θέση ,αλλά προτιμήθηκαν απόστρατοι οι οποίοι δεν είχαν τα ανάλογα προσόντα! Βέβαια είχαν φοιτήσει στη ΣΕΘΑ!!!

Και σαν να μην έφθανε αυτό ,στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε και το εξής απίστευτο που αποδεικνύει ότι η αξιοκρατεία είναι μάλλον έννοια άγνωστη σε ορισμένους: ο καθηγητής με τα πραγματικά εντυπωσιακά προσόντα είχε ειδοποιηθεί αρχικά ότι θα πάρει τη θέση. Ένα 48ωρο μετά από την ενημέρωσή του , τον πληροφόρησαν ότι …έγινε κάποιο λάθος!

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα όσων συμβαίνουν στις στρατιωτικές σχολές μας.

Θα ασχοληθεί κανείς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.