Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Επαναφορά της βάσης του «10» προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος προειδοποιεί τους επίορκους εκπαιδευτικούς.

Ανάσα για την ελληνική οικονομία και τη χώρα χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup και την εκταμίευση της δόσης, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος ανακοινώνει σειρά μεταρρυθμίσεων για την παιδεία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο αρμόδιος υπουργός προαναγγέλλει την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και περιγράφει το νέο τοπίο που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις όπως αυτό θα αποτυπωθεί και στο νέο μηχανογραφικό που θα πάρουν για πρώτη φορά στα χέρια τους οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές φέτος.

Οσον αφορά στις συγχωνεύσεις σχολείων, ο υπουργός Παιδείας τονίζει πως θα γίνουν, χωρίς όμως να αγγίξουν ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ενώ για τις συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκαθαρίζει πως τα κριτήρια θα αφορούν τη χωροταξική κατανομή, το γνωστικό αντικείμενο, την ποιότητα των σπουδών και τη βιωσιμότητα.
Οσον αφορά τους επίορκους εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρβανιτόπουλος, ξεκαθαρίζει πως όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα θα απολύονται αυτόματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.