Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση η 19η Νοέμβρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει δράσεις με στόχο την ενημέρωση.
Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνει, για ακόμα μία χρονιά, ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φαινόμενο αυτό.

Την εβδομάδα από 14 έως και 21 Νοεμβρίου 2012, την αφιερώνει σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση όλων μας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το επίσημο site www.hamogelo.gr καθώς και τα social media (Facebook, Twitter) του Χαμόγελου θα παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μελέτες, άρθρα, videos, πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες σχετικά με την παιδική κακοποίηση.

Το YouSmile, η νέα διαδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης του οργανισμού μας, θα αποτελέσει το βασικό «εργαλείο» στην προσπάθεια να ενημερώσουμε άμεσα τα παιδιά και τους εφήβους για την κακοποίηση, τα δικαιώματα τους καθώς και για το πού μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια για τους ίδιους ή τους φίλους τους.

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, το YouSmileTv θα αφιερώσει μία τηλεοπτική διαδικτυακή εκπομπή στο φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης, με πρωταγωνιστές -όπως πάντα- τα ίδια τα παιδιά!

Συντονιστείτε για να παρακολουθήσετε την εκπομπή τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6μμ στο http://www.yousmile.gr/webtv.

Σήμερα που η χώρα μας διανύει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων ετών, τα παιδιά μας - τα πιο ευαίσθητα, ελπιδοφόρα και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας- μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ!

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται ένα παιδί που έχει βιώσει, στην πιο καθοριστική περίοδο της ζωής του, την πιο άγρια και βάναυση πλευρά της.

Ωστόσο, υπάρχει λύση για κάθε παιδί που έχει πέσει θύμα κακοποίησης κάθε μορφής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω:

- της Εθνικής Γραμμής SOS 1056
http://www.hamogelo.gr/7-1/754/Ethnikh-thlefonikh-grammh-gia-ta-poidia-SOS-1056

- του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά
http://www.hamogelo.gr/7-1/769/Ethniko-kentro-gia-ta-exafanismena-koi-ypo-ekmetalleysh-poidia

- των 11 σπιτιών για τη φιλοξενία παιδιών θυμάτων
http://www.hamogelo.gr/7-1/771/Ta-spitia-mas

- των Κέντρων Κοινωνικής & Ψυχολογικής Στήριξης
http://www.hamogelo.gr/7-1/767/Koinonikh-koi-psyxologikh-sthrixh-poidion

- του Τμήματος Ενημέρωσης Μαθητών, Εκπαιδευτικών και Γονέων
http://www.hamogelo.gr/7-1/770/Enhmerosh-poidion--goneon-koi-ekpoideytikon

και πληθώρας άλλων δράσεων, έχει καταφέρει να επιστρέψει το χαμόγελο σε εκατοντάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα που οι επικρατούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης, και δυστυχώς οι υφιστάμενες δομές πρόνοιας δεν επαρκούν, τα παιδιά μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, το έργο μας δυναμικά, με ακόμα περισσότερη ένταση. Σε αυτή την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε δίπλα μας!

Ευχή μας είναι να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί, ώστε κανένα παιδί να μην υποστεί ξανά οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.