Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΑμεΑ: Εκτός προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» άτομα με αναπηρία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.10.2012

Στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση απευθύνεται με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ για το Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων», το οποίο θα αντικαταστήσει το «Βοήθεια στο Σπίτι», και αφήνει εκτός μια τεράστια μερίδα των ατόμων με αναπηρία!

Αφήνει εκτός:

- τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και κάτω,

- τα άτομα με αναπηρία που είναι ανασφάλιστα,

- τα άτομα με αναπηρία που είναι έμμεσα ασφαλισμένα,

- τα άτομα με αναπηρία που ο/η σύζυγος ή άλλο πρόσωπο με το οποίο διαβιούν δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα (για π.χ. δεν έχει ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω κ.λπ.),

- τα άτομα με αναπηρία που το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα των ωφελουμένων υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας που προβλέπεται κάθε φορά για την παροχή του ΕΚΑΣ,

- τα άτομα που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα είτε το εξωϊδρυματικό επίδομα είτε το επίδομα απολύτου αναπηρίας είτε οποιοδήποτε άλλο βοήθημα συμπαράστασης.

Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά οι προτάσεις της Συνομοσπονδίας για τη διόρθωση αυτής της κατάφωρης αδικίας και αναλγησίας. Για την Ε.Σ.Α.μεΑ. και το αναπηρικό κίνημα της χώρας στο σύνολό του το Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» οφείλει να μην αφήσει «εκτός» κανέναν από τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Η ελληνική Πολιτεία έχει την ηθική υποχρέωση να προστατεύσει αυτήν τη δύσκολη περίοδο τους πιο ευάλωτους από τους ευάλωτους, τους πιο αδύναμους από τους αδύναμους, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, που κινδυνεύουν σήμερα πιο πολύ από ποτέ άλλοτε από την εξαθλίωση. Η ελληνική Πολιτεία έχει την ηθική υποχρέωση να αναβαθμίσει και να επεκτείνει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω της εφαρμογής του Προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» και όχι να το υποβαθμίσει και να το συρρικνώσει.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 122 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.