Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Θύματα του Μνημονίου τα παιδιά με αναπηρίες καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Θύματα του Μνημονίου που επιβάλει η Κυβέρνηση τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρία» καταγγέλλει αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη και Δημήτρη Τσουκαλά που συναντήθηκε με το επιστημονικό προσωπικό του Α΄ Περιφερειακού Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών - ΚΕ.Δ.Δ.Υ Αθηνών.

Τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, είναι 58 ανά την ελληνική επικράτεια και αποτελούν τη μοναδική δημόσια δωρεάν υπηρεσία διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία. Το επιστημονικό προσωπικό κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα από πλευράς Πολιτείας για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά στα παιδιά. Χαρακτηριστικά ανέφεραν:

• Δεν υπάρχει παιδοψυχίατρος ούτε ειδικός στην κινητικότητα τυφλών οι οποίοι διαγιγνώσκουν και βεβαιώνουν τις παθήσεις των παιδιών, όπως αυτισμός και λοιπές συναφείς διαταραχές.

• Δεν υπάρχει καθόλου διοικητικό προσωπικό που να εξυπηρετεί το κοινό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής προς εξέταση.

• Δεν Υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των ενδιαφερομένων. Υπάρχει μόνο μία τηλεφωνική συσκευή σε ολόκληρο το κτήριο.

• Δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και δεν έχει γίνει καθόλου απολύμανση από τον Ιανουάριο του 2011.

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτές οι πρωτόγνωρες συνθήκες σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Πρέπει η Κυβέρνηση να δείξει κοινωνική ευαισθησία σε μια εποχή που τα πρώτα θύματα του Μνημονίου και της κρίσης είναι άνθρωποι με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρία και μάλιστα παιδιά, με σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμά τους για αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.