Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αλκοόλ και οδήγησε δεν πάνε ποτέ μαζί!

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, είναι το μήνυμα της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» που διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, σε κέντρα διασκέδασης 18 πόλεων της Ελλάδας και σε άλλες 22 χώρες (Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία, Κύπρος).

Πεντακόσιοι εθελοντές, 18 ως 35 χρονών, θα βρίσκονται έξω από νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα, το Χαλάνδρι, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκίδα, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Κατερίνη, τις Σέρρες, τη Χίο, τα Χανιά, τη Φλώρινα, το Αμύνταιο, το Ναύπλιο, το Άργος, τη Ρόδο, τη Ναύπακτο και την Αμαλιάδα, για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από τη συντροφιά τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.

Για να αναγνωριστεί ως ο «οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητούν να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το κέντρο, θα μπορεί να κάνει με τη δική του θέληση ένα αλκοτέστ. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται. Σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές θα τον/την συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνάντηση των εθελοντών με νέους στο δικό τους περιβάλλον και να συζητήσουν για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις ανήλθαν στους 2.500 από 24 νυχτερινά κέντρα σε 18 πόλεις.

Ποσοστό 60% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ εκ των οποίων το 1/6 στο σύνολο των αποτελεσμάτων ήταν επάνω από το όριο, που ορίζει ο ΚΟΚ.

Η φετινή διοργάνωση αφιερώνεται στην εθελόντρια Φωτεινή Λιβανίου που χάθηκε πρόσφατα σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκίδα, ενώ η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους οδηγούς, αλλά κυρίως τους νέους για την προστασία της ζωής τους στον δρόμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.