Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις για δωρεάν τρόφιμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε άσχημη οικονομική κατάσταση οι πολίτες της Ξάνθης.

Διπλάσιες σε σχέση με πέρσι -στις 16.000- είναι οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αιτήσεις, που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προωθήθηκαν υπηρεσιακά στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι ενδεικτικό της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται αρκετοί πολίτες της Ξάνθης.

Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιείται στην Ξάνθη με τη συνδρομή κοινωνικών φορέων και ιδρυμάτων όπως: η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ξάνθης, οι Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Νεφροπαθών, ο Σύλλογος Ποντίων, το Γηροκομείο, το Ψυχολογικό Κέντρο, καθώς και η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έστειλε όλες τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στα τέλη Σεπτεμβρίου στο υπουργείο και αναμένει την απόφαση του ορισμού των δικαιούχων που θα παραλάβουν τα τρόφιμα. Η υπηρεσία επιφορτίζεται με την αρμοδιότητα να ελέγχει τα φορτηγά που θα φτάσουν στις αποθήκες των φορέων και ιδρυμάτων, να πιστοποιήσει ότι οι ποσότητες είναι οι αναγραφόμενες στα παραστατικά και να παραδώσει τα τρόφιμα στους φορείς για να τα διανείμουν στους δικαιούχους του προγράμματος.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν σε περισσότερους από 745.000 δικαιούχους σε ολόκληρη την Ελλάδα, κυρίως σε πολίτες παραμεθόριων και ορεινών περιοχών.

Φέτος θα διανεμηθούν γραβιέρα, τυρί, ρύζι, ζυμαρικά και για πρώτη φορά ελαιόλαδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.