Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ομογενείς δίνουν το παράδειγμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας Ελληνοαμερικανικός φορέας συνεχίζει, συντονισμένα και αθόρυβα, να προσφέρει βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού, ευαισθητοποιώντας παράλληλα την Ομογένεια για να συμμετέχει σε προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας, σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα.

Πρόκειται για το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation), το οποίο ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Ιανουάριο από άτομα ελληνικής καταγωγής. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο συντονιστής του Ιδρύματος, Στέλιος Τακετζής, «μέχρι σήμερα, έχουν διανεμηθεί γύρω στα 2,750 δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης» και «έχουν συγκεντρωθεί 51,000 δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα συναυλίας, την περασμένη Παρασκευή, που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 10,000 δολάρια». Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης υποστηρίζεται από πολλούς ομογενείς, καθώς και ομογενειακούς φορείς και επιχειρήσεις.

«Ελληνική Μουσική Περιπέτεια»

Η συναυλία έφερε το όνομα «Ελληνική Μουσική Περιπέτεια» και πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, στην Αστόρια. Την παρακολούθησαν περισσότερα από 450 άτομα και συμμετείχαν ο γνωστός στην Ομογένεια ερμηνευτής Γρηγόρης Μανινάκης με την ορχήστρα «Μικρόκοσμος», ενώ τραγούδησαν επίσης η Μακαρία Ψιλιτέλη, η Λίνα Ορφανού, η Άννα Ηλιοπούλου και η Έλενα Τουμαρά. Όλοι οι καλλιτέχνες έλαβαν μέρος στη συναυλία αφιλοκερδώς.

Ο κ. Τακετζής, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές του προγράμματος αποστολής βοήθειας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «σκοπός όλων των μελών και των φίλων του Ιδρύματος είναι η έμπρακτη στήριξη συμπατριωτών μας στην πατρίδα που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα για την επιβίωσή τους, ελπίζοντας ότι μπορούμε και εμείς να κάνουμε διαφορά για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού λαού». Τέλος, αναγνώρισε την παρουσία του προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ευάγγελου Κυριακόπουλου και της γενικής προξένου της Κύπρου, Κούλας Σοφιανού.

Ο κ. Τακετζής ανέφερε ότι το Ίδρυμα συνεργάζεται με το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, εθελόντριες του οποίου συσκευάζουν και μοιράζουν τα δέματα σε αποδεδειγμένα αναξιοπαθούντες. Επίσης, συνεργασία υπάρχει και με το «boroume.gr». Οι περισσότερες διανομές γίνονται από τη στέγη του Μερόπειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος. Δέματα έχουν διανεμηθεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως σε Πέραμα, Νίκαια, Ταύρο, Αιγάλεω και Φάληρο και τώρα γίνονται προσπάθειες επέκτασης της διανομής στην ελληνική επαρχία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.