Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΑμεΑ: Ηθική υποχρέωση της Κυβέρνησης να βάλει τέλος στην τρομοκρατία για τα ΑμεΑ και τους χρόνια πάσχοντες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03.10.2012.


Τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται πλέον μόλις λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του Καιάδα, με την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών και της Ελληνικής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, οι οποίοι αποφάσισαν την αναστολή της επί πιστώσει νοσηλείας ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ από την 8η Οκτωβρίου 2012.

Εάν η απόφαση αυτή πραγματοποιηθεί είναι βέβαιο ότι χιλιάδες άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδυναμία τους να προκαταβάλλουν το κόστος των θεραπειών τους. Κυριολεκτικά κινδυνεύει η ίδια η ζωή ατόμων που ανήκουν σε σοβαρές και βαριές κατηγορίες αναπηρίας όπως είναι οι αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου.

Ποσά θεραπευτικών διαδικασιών όπως η αιμοκάθαρση ή υπηρεσίες αποκατάστασης για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες είναι δυσβάστακτες.

Η ΕΣΑμεΑ καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δώσει τώρα τέλος στην τρομοκρατία κάτω από την οποία ζουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες της χώρας μας με άμεσες ενέργειες.


Είναι ηθική, κοινωνική και νομική υποχρέωση της Κυβέρνησης να βάλει τέλος στην τρομοκρατία και τον επερχόμενο εφιάλτη για τα άτομα με αναπηρία τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους!


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 89 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 111 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.