Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

"ΑμεΑ λίγο πριν τον Καιάδα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται πλέον μόλις λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του Καιάδα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αναφερόμενη στην απόφαση των ιδιωτικών κλινικών για αναστολή της επί πιστώσει νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από τις 8 Οκτωβρίου 2012.

Όπως επισημαίνουν, εάν η απόφαση πραγματοποιηθεί «είναι βέβαιο ότι χιλιάδες άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδυναμία τους να προκαταβάλλουν το κόστος των θεραπειών τους» , υπογραμμίζοντας ότι «κυριολεκτικά κινδυνεύει η ίδια η ζωή ατόμων που ανήκουν σε σοβαρές και βαριές κατηγορίες αναπηρίας όπως είναι οι αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου».

Η ΕΣΑμεΑ καλεί τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για να «δώσει τώρα τέλος στην τρομοκρατία κάτω από την οποία ζουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες της χώρας μας».

«Είναι ηθική, κοινωνική και νομική υποχρέωση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην τρομοκρατία και τον επερχόμενο εφιάλτη για τα άτομα με αναπηρία τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους!», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.