Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν τρόφιμα στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που αφορούσε στη δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 οικογένειες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, θα διατεθούν 23 εκατομμύρια ευρώ και ο διαγωνισμός αφορούσε πέντε βασικά προϊόντα: μακαρόνια, λάδι για πρώτη φορά, τυρί φέτα ΠΟΠ ελληνική, γραβιέρα Κρήτης και ρύζι. Ο υπουργός μιλώντας το πρωί στη Βουλή, είπε ότι ο διαγωνισμός δόθηκε σε επτά διαφορετικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων και δύο ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών από την Κρήτη.

Για την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει πολύ σύντομα η διαγωνιστική διαδικασία, αφού όμως προηγουμένως δοθεί έγκριση από την ΕΕ και θα γίνει με τρόπο, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και μικρότερες εταιρείες χωρίς να απαιτούνται μεγάλα ποσά εγγυητικών επιστολών.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και για τη δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία. Έτσι, για πρώτη φορά θα δίνεται σε πάρα πολλά σχολεία έτοιμη φρουτοσαλάτα που θα είναι μόνο μέσα σε φυσικό χυμό πορτοκάλι ελληνικό. Επίσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών θα διανείμει στα σχολεία για πρώτη φορά τυρί ή γιαούρτι.

«Ζήτησα από τις υπηρεσίες του υπουργείου να δουλέψουν όλο το Σαββατοκύριακο, μέρα-νύχτα και τη Δευτέρα το πρωί δώσαμε τα 24 εκατομμύρια αυτά, που καθυστερούσαν, στους ανθρώπους που τα δικαιούνταν και μάλιστα από χθες δόθηκαν όλα» τόνισε τέλος ο υπουργός αναφορικά με την πληρωμή όλων των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης στην οποία προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.