Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

"Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς..."

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ώρα που ο παλιός κόσμος φαίνεται να καταρρέει, ένας άλλος, πιο αλληλέγγυος αναδύεται. Αυτό υποστηρίζουν οι ομάδες και τα δίκτυα «αλληλέγγυας, συνεργατικής οικονομίας» που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Από 19-21 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, το οποίο θα λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας.

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται και να αναπτύσσονται όλο και περισσότερα δίκτυα αλληλέγγυας, αχρήματης, ανταλλακτικής οικονομίας, κολλεκτίβες εργασίας και οικοκοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Η δράση και η συμμετοχή σ’ αυτά αποδεικνύει σε όλους μας ότι ένας άλλος κόσμος είναι όχι απλά εφικτός αλλά υπαρκτός», δήλωσαν στο metrogreece.gr οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Στόχος τους, όπως υποστηρίζουν, είναι το Φεστιβάλ να αποτελέσει σημείο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας αλλά κυρίως να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές: α) εγχειρήματα εργασιακής αυτοδιαχείρισης & κολεκτίβες εργασίας, β) Αλληλέγγυα & Ανταλλακτική Οικονομία και γ) Τοπικοποίηση, Κοινωνικοποίηση, Αποανάπτυξη ενώ κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, ανταλλακτικά παζάρια, συναυλίες, παιδικό πρόγραμμα ενώ θα έχει και καλλιτεχνικά δρώμενα.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.