Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Απολύσεις με ονοματεπώνυμο ζητά η τρόικα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το Δημόσιο.
Πλήρη στοιχεία υπαλλήλων ανά φορέα, οι οποίοι μπορούν να αποχωρήσουν αμέσως από το Δημόσιο και σαφές χρονοδιάγραμμα για τον αριθμό που μπορεί να καλυφθεί ως το τέλος του έτους ζητά η τρόικα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι δανειστές δίνουν μεγάλη σημασία στον συμβολισμό της συγκεκριμένης παρέμβασης και επιμένουν στο «γενικό ξεκαθάρισμα» του πληθυσμού στο Δημόσιο, ζητώντας την επέκτασή του στις «δεξαμενές» των επίορκων υπαλλήλων, των «κοπανατζήδων», κυρίως από τον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και των αποδεδειγμένα ανίκανων.

«Η συζήτηση προχωρά, πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη χτεσινοβραδινή συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας. Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση, απάντησε «ενδεχομένως, δεν το γνωρίζουμε ακόμη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές δε ζητούν να εφαρμοστεί η μνημονιακή υποχρέωση για15.000 αποχωρήσεις εντός του 2012, αλλά να τεθούν εκτός Δημοσίου 3.000 με 4.000 μέχρι το τέλος του έτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.