Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δώρο ζωής από 30χρονο στα Τρίκαλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συντονισμένη επιχείρηση για τη μεταφορά των οργάνων του.

Μια συντονισμένη επιχείρηση για τη μεταφορά οργάνων ενός 30χρονου από τη Λαμία, που οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό θάνατο, στήθηκε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, προσφέροντας έτσι ζωή σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη μοσχευμάτων.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Αθήνα, προέβη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθούν από τον 30χρονο, πρωτίστως η καρδιά, έτσι ώστε το μόσχευμα να φτάσει σε 18χρονο στην Αθήνα, καθώς και άλλα ζωτικά όργανα για να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς.

Η επέμβαση αφαίρεσης οργάνων και δωρεάς τους, για την οποία δόθηκε χθες η συγκατάθεση των γονέων του νεαρού ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στις 26 Οκτωβρίου και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Από εκεί και μετά, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από γιατρούς, άνδρες της Αστυνομίας και πληρώματα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να φτάσει η καρδιά στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών, με πτήση C-130 από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Λάρισας και με προορισμό την Ελευσίνα.

Ανάλογη συντονισμένη επιχείρηση στήθηκε και για τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα του 30χρονου, όπως το ήπαρ, με αποδέκτη το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα νεφρά (Λαϊκό) και οι κερατοειδής (Λάρισα), για να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα παραπάνω Νοσοκομεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.