Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

300 μαθητές υποσιτίζονται στη Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υποσιτίζονται σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγραφής που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. O διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σάββας Μελισσόπουλος, τόνισε ότι η καταγραφή ξεκίνησε πέρυσι, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, και συνεχίστηκε φέτος όπου το πρόβλημα παρουσιάζει όξυνση καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών που έρχονται στα σχολεία υποσιτιζόμενα.

Ο κ. Μελισσσόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπου πιθανόν ο ένας από τους δυο γονείς να είναι άνεργος ή ακόμα και οι δυο γονείς. Ο διευθυντής συμπλήρωσε ότι φέτος το πρόβλημα οξύνθηκε, γιατί οι οικογένειες αυτών των παιδιών είναι αναγκασμένες να καταβάλουν και το αντίτιμο του εισιτηρίου προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν με το ΚΤΕΛ ή το ταξί για να πάνε στο σχολείο.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος το πρόβλημα που παρουσιάστηκε θα λυθεί με την ενίσχυση της διατροφής των παιδιών μέσα από την εθελοντική προσφορά προϊόντων τα οποία θα δίνονται στα παιδιά για πρωινό. Ήδη όπως υπογραμμίζει ο κ. Μελισσόπουλος σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και κοινωνικούς φορείς της Ξάνθης γίνεται προσπάθεια ώστε να δίνονται σουσαμένια κουλούρια στα παιδιά που έχουν ανάγκη πρωινού. Ο διευθυντής επισημαίνει πως η ανταπόκριση των κοινωνικών φορέων, αλλά και πολλών αρτοποιείων της Ξάνθης είναι συγκινητική. Ωστόσο, σημειώνει ότι ακόμα και αυτή η χειρονομία των αρτοποιείων σκοντάφτει πολλές φορές στην γραφειοκρατία, αφού για τα προϊόντα που διατίθενται δωρεάν δεν κόβονται παραστατικά πώλησης και στους ελέγχους του ΣΔΟΕ οι μικρές αυτές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.