Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πες μου από ποια χώρα είσαι να σου πω τι σύντροφο προτιμάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η κονωνική εξέλιξη ανατρέπει τα στερεότυπα.

Σύμφωνα με τα ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα, οι γυναίκες προτιμούν τους μεγαλύτερους, εύπορους και ισχυρούς άνδρες, ενώ οι άνδρες ελκύονται από νεότερες γυναίκες που ξέρουν να μαγειρεύουν. Ωστόσο, τα στερεότυπα υπάρχουν για να καταρρίπτονται και έτσι, μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ερωτικές προτιμήσεις σχετίζονται περισσότερο με την κοινωνική προέλευση, αλλά και με την καταγωγή.

Δύο αμερικανοί ψυχολόγοι έκαναν έρευνα σε δέκα χώρες (Νότια Κορέα, Μεξικό, Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Φιλιππίνες, Γερμανία και ΗΠΑ) , ζητώντας να μάθουν τι αναζητούν οι άνθρωποι σε έναν σύντροφο.

Όπως διαπίστωσαν, στις χώρες όπου υπάρχει περισσότερη ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, τα στερεότυπα τείνουν να ακυρώνονται. Οι άνδρες δεν θέλουν απαραιτήτως μία γυναίκα, νέα, δοτική και καλή μαγείρισσα, ενώ οι γυναίκες γυρνούν την πλάτη στους γηραιότερους και πλούσιους, προτιμώντας άνδρες νεότερους, έξυπνους και πιο όμορφους.

Αντιθέτως, σε χώρες όπου ο άνδρας διατηρεί τον τίτλο και το ρόλο του ισχυρού, τα στερεότυπα παραμένουν ακλόνητα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με τον μιμιτισμό. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνδρες τείνουν να αναζητούν στις γυναίκες αυτό που έχουν βιώσει στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Ένας άνδρας που μεγάλωσε βλέποντας όλες τις γυναίκες να μαγειρεύουν και τους άνδρες να μη συμμετέχουν στις εργασίες του σπιτιού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ψάξει να βρει ένα ανάλογο ταίρι.

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που γαλουχούνται με το πρότυπο της «πλανεύτρας» που σαγηνεύει τους ώριμους και επιτυχημένους άνδρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.