Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Χάλκινοι» φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κέρδισαν το 3ο βραβείο σε διαγωνισμό για καινοτόμα τρόφιμα.

Τo κράκερ χωρίς γλουτένη και το αντιοξειδωτικό ρόφημα, είναι δύο προϊόντα φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο που απέσπασαν το 3ο βραβείο στον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό διαγωνισμό καινοτόμων τροφίμων «ECOTROPHELIA» που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.).

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις ομάδες φοιτητών του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με αντίστοιχες συνεργαζόμενες εταιρείες, παράγοντας τρία διαφορετικά, νέα, καινοτόμα, διατροφικά προϊόντα στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Οι δυο ομάδες φοιτητών που διακρίθηκαν -παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητή Πάρι Τσάρτα, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιου Σκορδά, των καθηγητών τους και μελών του Σ.Ε.Β.Τ.- παρέλαβαν την τιμητική διάκριση από τον κ. Ρόσι, μέλος της Ευρωπαικής Επιτροπής του διαγωνισμού και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων για την προσπάθειά τους.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνονται έναυσμα για περισσότερες νέες και καινοτόμες ιδέες», τόνισε ο υπεύθυνος της πρακτικής του Τ.Ε.Τ.Δ. και συντονιστής των έργων, επίκουρος καθηγητής Δημ. Σκάλκος. Το συγκεκριμένο τμήμα είχε αποσπάσει και πέρσι το 2ο βραβείο με άλλο ένα καινοτόμο προϊόν που ήταν ο χαλβάς για διαβητικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.