Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν ξέρει να χάνει ο Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μέχρι τώρα έχει γίνει διάσημος για την ικανότητά του να ξεπερνά τα πάντα με χαμόγελο. Ο Οσκαρ Πιστόριους όμως φαίνεται πως ξέχασε το πώς είναι να χάνει κανείς. Για αυτό και αντέδρασε άσχημα έπειτα από την ήττα του στα 200 μ. της κατηγορίας Τ44 στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Ηταν η πρώτη φορά που έχανε έπειτα από οχτώ χρόνια σε αυτό το αγώνισμα. Ισως για αυτό ξέσπασε με αυτό τον τρόπο. Γιατί στις πρώτες δηλώσεις του έκανε κριτική στον νικητή, τον Αλαν Φοντέλες Ολιβέιρα, και τις «λεπίδες» με τις οποίες τρέχει.

«Δεν τρέχουμε μία δίκαιη κούρσα. Είναι εντελώς γελοίο! Δεν θέλω να αφαιρέσω κάτι από την επιτυχία του Αλαν, όμως δεν μπορώ να συναγωνιστώ το μήκος του διασκελισμού του. Με τους κανονισμούς της Παραολυμπιακής επιτροπής, μπορεί ο κάθε αθλητής να φορά όσο ψηλά προσθετικά πόδια θέλει», ήταν η πρώτη αντίδραση του Νοτιοαφρικανού.

Αμέσως η Παραολυμπιακή επιτροπή έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, διευκρινίζοντας πως ο Ολιβέιρα δεν παραβίασε κάποιο κανονισμό. Καθώς όμως πρόκειται για το πιο διάσημο αθλητή της, προσκάλεσε τον Πιστόριους να συζητήσουν για τους προβληματισμούς του.

Μερικές ώρες αργότερα ο Νοτιοαφρικανός συνειδητοποίησε πως η αντίδρασή του δεν ήταν σωστή. Ετσι απολογήθηκε για τη στιγμή που επέλεξε για να μιλήσει για αυτό το ζήτημα. «Δεν ήθελα να κλέψω την προσοχή από τη στιγμή του θριάμβου ενός άλλου αθλητή και θέλω να απολογηθώ. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα θέμα εδώ για συζήτηση με την Παραολυμπιακή επιτροπή, αλλά αποδέχομαι ότι ήταν λάθος να το αναφέρω αμέσως μετά από την κούρσα. Ηταν η στιγμή του Αλαν, τον οποίο σεβομαι», δήλωσε ο Πιστόριους.

Το ειρωνικό στην περίπτωσή του είναι πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει δεχθεί κριτική για ακριβώς το ίδιο θέμα. Οταν για πρώτη φορά εξέφρασε την επιθυμία να τρέξει κόντρα σε αρτιμελείς αθλητές, η διεθνής ομοσπονδία στίβου έδωσε «μάχη» για να τον σταματήσει ισχυριζόμενη πως τα προσθετικά μέλη του δίνουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.