Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τροπολογία για ρύθμιση οφειλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δυνατότητα νέας ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών των επιχειρήσεων, αλλά και απαλλαγή τους από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους οφειλέτες δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ή έχουν εκπέσει του σχετικού δικαιώματος, είτε να υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού με έκπτωση 40% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων επί της οφειλής που είχε διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, είτε να καταβάλλουν την οφειλή τους αυτή σε δόσεις (μέχρι 10) με αντίστοιχη έκπτωση 75%. Σε περίπτωση που καταβληθεί η οφειλή αυτή μέχρι και σε 6 δόσεις, η έκπτωση ανέρχεται σε 100%.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά εργασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι η τροπολογία αποτελεί «νέα χαριστική ρύθμιση στις επιχειρήσεις- μπαταχτσήδες που χρωστούν και παρακρατούν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, ενώ απαγορεύει στα ταμεία να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους».

«Οι πολιτικές των δύο ταμείων δεν καταργούνται πλήρως», απάντησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. «Μέρος των πολιτικών της Εστίας και της Κατοικίας, μόλις τελειώσει η διαδικασία της εκκαθάρισης, θα τις ενσωματώσουμε κάτω από τον ΟΑΕΔ. Το εύρος βεβαίως θα είναι μικρότερο και το κατασκευαστικό δεν θα επανέλθει, αλλά η επιδότηση θα επανέλθει και ο κοινωνικός τουρισμός θα επανέλθει» εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε το εξής: «Το μη μισθολογικό κόστος πρέπει να μειωθεί. Πρέπει να απαλλάξουμε από διοικητικά και οικονομικά βάρη τις επιχειρήσεις».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.