Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ενυδατώστε τα μαλλιά και το δέρμα σας με ελαιόλαδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κάνει θαύματα.

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά προϊόντα χάρη στις ανεκτίμητες ευεργετικές ιδιότητες του, στα μαλλιά και την επιδερμίδα.

Για ενυδάτωση των μαλλιών

-Για ξηρά μαλλιά: Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι. Μετά το λούσιμο απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά κάνοντας μασάζ, κυρίως στις άκρες, και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με άφθονο νερό.

-Για κανονικά μαλλιά: Αναμείξτε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με μισό φλιτζάνι μέλι. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ και τύλιξε τα με μια πετσέτα για 20 λεπτά. Αμέσως μετά ξεπλύντε και στη συνέχεια λούστε τα με ένα σαμπουάν που θα περιέχει ήπια και αγνά φυσικά συστατικά.

Για απαλότητα στα μαλλιά
Σε ένα μπολ βάλτε ελαιόλαδο με ένα αβγό και για να σπάσετε τη μυρωδιά του αβγού προσθέστε λίγο ρούμι. Ανακατέψτε τα και με μια χτένα περάστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε το όσο πιο πολύ μπορείτε. Ξεπλύντε και λουστείτε. Αφήστε τα στεγνώσουν χωρίς να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ.

Για μάτια χωρίς σακούλες
Είναι ιδανική πριν την έξοδό σας: κάνει πολύ λείο το δέρμα γύρω από τα μάτια και χαρίζει στο μακιγιάζ διάρκεια.

Θα χρειαστείτε:
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κρόκο αβγού
1 κ.σ. φρέσκο γάλα
1 κ.σ. μέλι

Ανακατέψτε καλά τα υλικά και απλώστε μια πλούσια στρώση του μείγματος κάτω από τα μάτια. Αφήστε το για δέκα λεπτά και μετά αφαιρέστε τη μάσκα ήπια, με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε ροδόνερο.

Για λαμπερό δέρμα
Θα χρειαστείτε:
1 κ.γ. ελαιόλαδο
2 καρότα
1 ασπράδι αβγού
1 κ.γ. πουρέ πατάτας
Πολτοποιήστε τα καρότα, ρίξτε το ασπράδι χτυπημένο και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε αυτό το θρεπτικό και ενυδατικό μείγμα στο πρόσωπό σας και το λαιμό και αφήστε το για 15- 20λεπτά. Αφαιρέστε το απαλά με μια χλιαρή πετσέτα.

Το μυστικό

Πώς έχω δυνατά νύχια που δεν σπάνε; Απλώνω κάθε μέρα στα πετσάκια των νυχιών μου λάδι ελιάς εμπλουτισμένο με αιθέριο έλαιο λεβάντας!


Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.