Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οδηγίες για ασφαλείς διακοπές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε πέντε οδηγίες- συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις κατά την διάρκεια των διακοπών μας.

-Ο ενιαίος αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 λειτουργεί δωρεάν 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα σε όλη την Ένωση, την Τουρκία, την Κροατία και το Μαυροβούνιο, παρέχοντας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης τις ίδιες υπηρεσίες με τους εθνικούς αριθμούς όπως το 100 ή το 166 με την πρόσθετη εξυπηρέτηση της απάντησης σε πολλές γλώσσες.

-Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης καλύπτει τη νοσοκομειακή περίθαλψη σε όλα τα κράτη μέλη για έκτακτα περιστατικά, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος νοσηλείας που ισχύει για τους ντόπιους, κάλυψη από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι άλλωστε κι εκείνοι που την εκδίδουν.

-Τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης ή ακύρωσης του δρομολογίου, από την αποζημίωση και την επιστροφή ναύλου μέχρι τη φιλοξενία των... παθόντων σε ξενοδοχείο ώσπου να μπορέσουν να ταξιδέψουν, προβλέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη, για τα περισσότερα μέσα μεταφοράς και κυρίως για τις αερομεταφορές.

-Όσοι ταξιδεύουν σε χώρα, οπουδήποτε στον κόσμο, στην οποία η δική τους χώρα δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση, έχουν το δικαίωμα, για παράδειγμα αν χάσουν το διαβατήριό τους ή αν ακόμα συλληφθούν, να απευθυνθούν στην πρεσβεία ή το προξενείο οποιουδήποτε κράτους μέλους της ΕΕ.

-Τέλος υπάρχουν και τα κινητά. Για ταξίδια μέσα στην ΕΕ, το κόστος της χρήσης τους σε άλλο κράτος μέλος μειώνεται συνεχώς, λόγω των πλαφόν που έχει επιβάλλει η ΕΕ.





Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.