Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τραγικές ελλείψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Για 90 σταθμούς στην Αθήνα, υπάρχουν μόνο 140 συμβασιούχοι.

Στο δρόμο μένουν οι συμβασιούχοι που εργάζονταν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας με αποτέλεσμα τα προβλήματα που δημιουργούνται να είναι τεράστια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν αιτηθεί να μπουν στους 90 βρεφονηπιακούς σταθμούς που υπάρχουν στην πρωτεύουσα συνολικά 5.800 παιδιά αλλά λόγω των τραγικών ελλείψεων στη στελέχωση των θέσεων, πολλά από αυτά δεν θα τα καταφέρουν.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις που θα υπάρξουν από τη νέα χρονιά καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις σε 270 υπαλλήλους και θα μείνουν μόνο περίπου 140 εργαζόμενοι που εκ των πραγμάτων μαζί με το μόνιμο προσωπικό φαίνεται να μη μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των 90 σταθμών που υπάρχουν στο δήμο Αθηναίων.



Αναφέρουν μάλιστα ότι δε θα μπορούν να καλύψουν τα κενά στην καθαριότητα και τη σίτιση των παιδιών που θα δημιουργηθούν με τις πληροφορίες όμως να αναφέρουν ότι ο δήμος Αθηναίων κάνει προσπάθειες μέσω του ΕΣΠΑ για την πρόσληψη 100 συμβασιούχων εργαζόμενων.

Οι ειδικευμένοι υπάλληλοι απαντούν σε αυτό λέγοντας ότι ακόμη κι αν αυτό συμβεί, οι καινούργιοι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις καθώς θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Γι’ αυτό έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στο δημοτικό βρεφοκομείο Αθηνών που βρίσκεται στα Σεπόλια, προκειμένου, όπως λένε, να μελετήσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Ακούστε τι λέει η συμβασιούχος, Σοφία Καραμπή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.