Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ταξιδεύοντας με μωρό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πώς θα αντιμετωπίσετε το κλάμα κατά τη διάρκεια πτήσης
.
Το ταξίδι με αεροπλάνο όταν υπάρχει ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί είναι κάτι που προκαλεί άγχος στους γονείς, γι’ αυτό είναι καλό να έχετε ξεκουραστεί αρκετά πριν ταξιδέψετε.

Ένα μωρό ίσως βρει την πτήση χαλαρωτική και μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα και να κοιμηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο θηλασμός ή το τάισμα με το μπιμπερό κατά την απογείωση και την προσγείωση θα βοηθήσει να μην κλείσουν τα αφτιά του, αφού η κατάποση εξισορροπεί την πίεση που συγκεντρώνεται στα αφτιά εκείνη τη στιγμή. Αν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο, μπορείτε να του δώσετε να πιει χυμό με ένα καλαμάκι.

Μόλις απογειωθείτε, είναι προτιμότερο να περπατάτε πάνω κάτω στο διάδρομο με το ανήσυχο μωρό σας παρά να είναι απαρηγόρητο για ώρες. Μπορείτε να του αποσπάσετε την προσοχή κοιτώντας έξω από το παράθυρο.

Το άγχος να κρατήσετε ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας ευχαριστημένο μπορεί να είναι τεράστιο, ειδικότερα όταν θέλει να τρέχει ελεύθερα μέσα στο αεροπλάνο.

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μια τσάντα με σνακ και παιχνίδια για να το διασκεδάσετε και να μη βαρεθεί. Μια καλή ιδέα είναι οι μαριονέτες, τα βιβλία αφής ή με δραστηριότητες. Ένα παιδί που μπορεί να κρατήσει μολύβι ίσως να ήθελε να ζωγραφίσει για λίγο.

Κάποια σνακ που του αρέσουν, τα οποία θα του τα δίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως καθησυχάσουν και απασχολήσουν το μικρό σας.

Προσπαθήστε να αγνοήστε τυχόν αγενή σχόλια από τους άλλους επιβάτες. Το πιο πιθανόν είναι να εκφράσουν τη συμπάθειά τους όταν σας δουν ότι προσπαθείτε να ηρεμήσετε το μωρό σας.

Ίσως να κάθεται και κάποιο ευγενικό άτομο δίπλα σας, που είναι πρόθυμο να σας βοηθήσει διασκεδάζοντας για λίγο το παιδί σας. Κάποιες φορές ένα διαφορετικό, άγνωστο πρόσωπο είναι ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει η διάθεση του μωρού.


Πηγή: http://www.mybabysworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.