Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

«Δεν αποκλείω τίποτα για τον Αμπιντάλ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι είπε ο γιατρός που είχε χειρουργήσει τον Γάλλο ποδοσφαιριστή.

Εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο ο Ερίκ Αμπιντάλ αντιμετώπισε το πρόβλημα της υγείας του δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Γκαρσία Βαλντεκάσας.

Ο γιατρός που είχε χειρουργήσει τον Γάλλο οπισθοφύλακα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο διεθνής άσος να επιστρέψει ξανά στους αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Γκαρσία Βαλντεκάσας στην «Vanguardia»

«Ο Άμπι έχει τεράστια θέληση για να γίνει καλά. Και τεράστια θέληση για να παλέψει. Η προσωπικότητά του με εντυπωσίασε. Είναι ένας πολύ θετικός και συνειδητοποιημένος άνθρωπος. Ήρθαμε πολύ κοντά αυτό το διάστημα και όταν η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο και έβαλαν την φανέλα του στο τρόπαιο, ταυτίστηκα απόλυτα με την κίνηση των συμπαικτών του. Εδώ και τόσο καιρό, ο Άμπι βιώνει μια κατάσταση πολύ σκληρή αλλά από την στιγμή που χτυπήθηκε από αυτήν την ασθένεια, το μόνο που κάνει είναι ν’ αποκτά καινούριους φίλους.

Σαφώς και πλέον είμαστε πιο ήρεμοι σχετικά με την πορεία της αποθεραπείας του και ελπίζουμε ότι θα πηγαίνει ακόμα καλύτερα. Εξαρτάται από την περίπτωση του ασθενούς. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα, η Μπάρσα μέσω του γιατρού Κουγκάτ, ήταν πάντα δίπλα μας συμβουλεύοντας και προστατεύοντάς μας. Δεν μπορώ να δώσω σαφή απάντηση για το πότε θα επιστρέψει ο Έρικ στα γήπεδα. Οι πρώτοι 3 με 6 μήνες είναι οι καθοριστικοί. Είναι πολύ μα πολύ σημαντικό, να μην κολλήσει κάποιον ιό. Πρέπει να είναι ήρεμος στο σπίτι του και με τις ανάλογες συνθήκες. Δεν θα πρέπει να πλησιάζει δημόσιες πισίνες, να μην ακουμπάει το χώμα, ζώα, επιφάνειες που τις έχουν αγγίξει πολλοί άλλοι και να μην τρώει ωμές τροφές, κυρίως από εστιατόρια.

Πολλά πράγματα δεν είναι όπως τα έχετε ερμηνεύσει οι δημοσιογράφοι. Όλοι με ρωτούσαν αν θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Είχα απαντήσει ότι δεν αποκλείω τίποτα και ότι είναι εν πολλοίς στο χέρι του κάτι τέτοιο. Οι ασθενείς που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό ούτε καν σ’ ερασιτεχνικό επίπεδο, επιστρέφουν στις εργασίες τους από 3 μήνες ως 1 χρόνο. Αυτό το περιθώριο δίνεται για όλες τις περιπτώσεις. Ο Άμπι είναι εκπληκτικός τύπος και η φυσική και ψυχική του δύναμη είναι κάτι το φοβερό».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.