Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κίνδυνοι για τα παχύσαρκα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα παχύσαρκα παιδιά, έως και 12 ετών, αντιμετωπίζουν κινδύνους για την καρδιά τους, σύμφωνα με νέα έρευνα ολλανδών επιστημόνων.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου «VU» του Άμστερνταμ, με επικεφαλής την Τζοάνα Κιστ βαν Χόλτε, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο παιδιατρικό περιοδικό "Archives of Disease in Childhood", μελέτησαν τις περιπτώσεις 307 παχύσαρκων παιδιών.

Διαπίστωσαν ότι δύο στα τρία περίπου παιδιά είχαν ένα τουλάχιστον πρώιμο παράγοντα καρδιολογικού κινδύνου, όπως υψηλή πίεση αίματος (56%), χαμηλή «καλή» ή υψηλή «κακή» χοληστερόλη (54%), καθώς επίσης υψηλό σάκχαρο στο αίμα (14%), το οποίο μπορεί να προκαλέσει επίσης διαβήτη τύπου 2 (το 1% των παιδιών είχε ήδη τη νόσο).

Συνολικά, το 67% των παιδιών είχαν τουλάχιστον ένα παράγοντα καρδιολογικού κινδύνου, το 17% είχαν δύο παράγοντες και το 2,5% τέσσερις ή περισσότερους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγάλη παιδική παχυσαρκία «μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακή νόσο ήδη από την έναρξη της ενηλικίωσης». Η ολλανδική έρευνα έδειξε ότι τα αγόρια τείνουν να είναι παχύσαρκα σε πιο μικρή ηλικία, ενώ αντίθετα τα κορίτσια σε πιο μεγάλη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.