Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Τυφλός μαθητής πήρε 20 σε όλα τα μαθήματα και βραβεύτηκε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τυφλός μαθητής πήρε 20 σε όλα τα μαθήματα κατεύθυνσης




Άξιος θαυμασμού ο μαθητής από τη Μυτιλήνη.

Πολλοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του νομού Λέσβου που ξεχώρισαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Υπάρχει όμως και μια περίπτωση μαθητή που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.

Ο Στρατής Εγγλέζος, τυφλός μαθητής του Λυκείου Παμφίλων, «έγραψε» 20 σε όλα τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης των πρόσφατων πανελλαδικών εξετάσεων και διεκδικεί μια θέση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ο Στρατής, ωστόσο, ήθελε να σπουδάσει Γεωπόνος, αφού η αγάπη του για τη φύση είναι μεγάλη. «Το Γεωπονικό ήταν πρώτη επιλογή μου, επειδή μου άρεσε να ασχολούμαι από μικρός με το χώμα, τα λουλούδια και τα λαχανικά, αλλά δεν με δέχονταν», λέει. «Θα σπουδάσω Παιδαγωγική. Δεν περιμένω να δυσκολευτώ σε κάτι, αφού ξέρω και άλλα παιδιά σαν εμένα που σπουδάζουν εκεί και τα έχουν καταφέρει».

Ο Στρατής υποστηρίζει ότι δεν αντιμετώπισε δυσκολίες. Ήταν πάντα μαθητής του "άριστα", πετυχαίνοντας βαθμολογίες πάνω από το 19, και όλη τη χρονιά αφιέρωσε πολλές ώρες για μελέτη και προετοιμασία.

Σήμερα, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Κορδώνη, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Στρατή Εγγλέζο, τον οποίο συνεχάρη θερμά για τη σπουδαία αριστεία του, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Παμφίλων.

Τον άριστο μαθητή συνόδευαν οι γονείς του, Βασίλης και Ταξιαρχούλα, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων Βαγγέλης Λυκαρδόπουλος, στους οποίος ο δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11 Ιουλίου 2012, θα προτείνει τη βράβευση του Στρατή, καθώς επίσης και να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, λόγω και της ιδιότητάς του ως ΑΜΕΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.




--------------

Βραβείο στον αριστούχο τυφλό μαθητή




Αρίστευσε παίρνοντας βαθμό 20 σε όλα τα μαθήματα και εισάγεται σε ΑΕΙ! Ο λόγος για τον Στρατή Εγγλέζο, μαθητή από τη Λέσβο, η προσπάθεια του οποίου προκαλεί τον θαυμασμό καθώς είναι τυφλός…

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, συνεχάρη το αριστούχο, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Παμφίλων και την ερχόμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, εισηγείται πρόταση να βραβευτεί ο Στρατής Εγγλέζος, από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.