Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ετών 17 και κιλών… 165

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες της νεαρότερης και βαρύτερης συμμετέχουσας σε διαγωνισμό ομορφιάς.

Όπως πολλά κορίτσια της ηλικίας της η 17χρονη Kirstie Mouncey ονειρεύεται να στεφθεί βασίλισσα της ομορφιάς. Διαφέρει όμως από άλλα κορίτσια της ηλικίας της στο βάρος: ζυγίζει 165 κιλά και έχει Δείκτη Μάζας Σώματος 68 κι έτσι κατατάσσεται στους πάσχοντες με νοσηρή παχυσαρκία.

Ωστόσο η 17χρονη είναι αποφασισμένη να μην αφήσει το μέγεθός της να μπει εμπόδιο στα σχέδιά της: η Kirstie είναι η νεότερη και βαρύτερη συμμετέχουσα στο διαγωνισμό Miss Big Beautiful Woman International και ανταγωνίζεται άλλες τριακόσιες μεγαλόσωμες κυρίες διεκδικώντας το στέμμα.

Ο διαγωνισμός είναι ο πρώτος του είδους που διοργανώνεται στη Βρετανία με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Ο τελικός θα γίνει στο Λονδίνο το Νοέμβριο.

Η Kirstie επιμένει πως αγαπά το σώμα της και πιστεύει πως θα κερδίσει τον τίτλο.

«Πάντα ονειρευόμουν να γίνω βασίλισσα της ομορφιάς. Τώρα που η ομορφιά των μεγαλόσωμων γυναικών αναγνωρίζεται, το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Μπορεί να έχω πολλά κιλά αλλά έχω μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου και θέλω να δείξω στις άλλες έφηβες πως μπορούν κι εκείνες να είναι όμορφες», λέει η ίδια. «Κάποιοι θα με κατακρίνουν αλλά δεν θέλω να προωθήσω την ιδέα της παχυσαρκίας. Απλώς θέλω οι γυναίκες να νιώθουν καλά με το σώμα τους, όπως εγώ. Δεν κρίνω τις γυναίκες που είναι πολύ αδύνατες και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ομορφιάς κι έτσι δεν πιστεύω πως είναι δίκαιο να κάνουμε τις συμμετέχουσες στο Miss Big Beautiful Woman International να νιώθουν άσχημα επειδή είναι μεγαλόσωμες».

Η Kirstie έχει τριπλάσιο Δείκτη Μάζας Σώματος σε σχέση με το γυναικείο μέσο όρο. Άρχισε να παίρνει βάρος σε ηλικία 6 ετών. «Όσο πάχαινα τα παιδιά ήταν πολύ σκληρά μαζί μου και αναζητούσα παρηγοριά στο φαγητό», θυμάται. «Το φαγητό με έκανε να νιώθω ασφάλεια και αγάπη. Ντρεπόμουν να τρώω μπροστά από άλλους γιατί οι άνθρωποι με κορόιδευαν. Έτσι έτρωγα κρυφά. Ήταν ένας φαύλος κύκλος που έκανε το βάρος μου να αυξάνεται γρήγορα με τα χρόνια».

Σε ηλικία δέκα ετών η Kirstie ζύγιζε 70 κιλά και στα 14 της έφτασε τα 127! «Είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση, έτρωγα για παρηγοριά και πάχαινα συνέχεια», εξομολογείται. «Τα παιδιά στο σχολείο με κορόιδευαν φρικτά κι εγώ το μισούσα αυτό».

Σε ηλικία 15 ετών άρχισε τις δίαιτες. «Δοκίμασα κάθε δίαιτα που υπάρχει αλλά δεν τις τηρούσα για πολύ. Όσο βάρος κι αν έχανα, το έπαιρνα και πάλι», αφηγείται. Ως το μεγαλύτερο κορίτσι στην τάξη της έτρεμε τον χορό της αποφοίτησης. Αλλά αφού έφτιαξε έναν μεταξωτό φόρεμα αξίας 300 λιρών, η αυτοπεποίθησή της ανέβηκε. Εκείνη τη νύχτα αποδέχθηκε το σώμα της όπως ήταν. «Θυμάμαι να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να νιώθω πως είμαι πανέμορφη. Όλοι μου το έλεγαν. Εκείνο το φόρεμα θα το φορέσω και στο διαγωνισμό ομορφιάς», προσθέτει.

Άλλος ένας παράγοντας που ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση της Kirstie ήταν η γνωριμία της με τον 29χρονο Alex Boakye το Νοέμβριο του 2010. Άρχισαν να μιλούν σε ένα φόρουμ για όπου μεγαλόσωμες γυναίκες γνωρίζονταν με ανθρώπους που τους άρεσαν οι καμπύλες.

Η Kirstie και ο Alex άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα κι ένα μήνα αργότερα συναντήθηκαν από κοντά.

«Του αρέσω γι’ αυτό που είμαι και είναι η αδελφή ψυχή μου», λέει η Kirstie.

«Μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα κορίτσια, μου αρέσει το πώς δείχνουν και το πώς κινούνται. Η Kirstie έχει μία δική της ακτινοβολία. Όταν βγαίνουμε μαζί κάποιοι μας κοιτούν λοξά αλλά εμείς συγκεντρωνόμαστε ο ένας στον άλλο», λέει ο Alex.

Δείτε τις φωτογραφίες














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.