Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΚΕΠΑ: Στο έλεος οι ανάπηροι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Κέντρο Ποινικοποίησης (της) Αναπηρίας χαρακτηρίζουν τα ΚΕΠΑ-Του ζητούν παράβολα την ώρα που ούτε καν έλαβαν συντάξεις!

Εύκολος εισπρακτικός στόχος φαίνεται να είναι οι ανάπηροι αφού σπεύδοντας να λάβουν ένα έγγραφο που να αναφέρει το ποσοστό αναπηρίας ώστε να το προσκομίσουν στην Εφορία, κλήθηκαν να πληρώσουν 46,14 ευρώ ως παράβολο. Την ίδια ώρα, με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στη διαδικασία των ελέγχων, δεν τους καταβάλλεται το επίδομα αναπηρίας ενώ αναγκάζονται πλέον να πληρώνουν και τα φάρμακά τους με βάση τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΕΟΠΥΥ.
Όπως αναφέρει ο κ. Κώστας Τσόγιας, που πάσχει από μεσογειακή αναιμία, «Φαινόταν ότι από την αρχή το ΚΕΠΑ θα ήταν δυσλειτουργικό. Πλέον όμως πραγματικά αισθανόμαστε ότι ποινικοποιούν την αναπηρία αφού ακόμη και για ένα πιστοποιητικό για την εφορία, καλούμαστε να πληρώσουμε παράβολο στο 46,14 ευρώ! Από την άλλη, ο έλεγχος γίνεται με τεράστια καθυστέρηση. Καταθέσαμε αιτήσεις για πιστοποιήσεις πριν από δύο μήνες, ακόμη δεν μας έχουν καλέσει για έλεγχο. Ελπίζουμε ότι αν μας καλέσουν το Σεπτέμβριο να μη μας ζητήσουνε να περάσουμε και πάλι από εξετάσεις, επικαλούμενοι ότι δεν είναι πρόσφατες!».
Σε επιστολή του ο κ. Τσόγιας, αναφέρει επίσης για το «χαράτσι» του παραβόλου μεταξύ άλλων,«Η λογική αυτού του χαρατσιού είναι προφανής: ο ανάπηρος πληρώνει διότι τολμά να επιβαρύνει τις δημόσιες υπηρεσίες με την ενοχλητική περίπτωσή του και να ρυπαίνει το ΚΕ.Π.Α. με τη μιαρή παρουσία του. Το δόγμα «ο ρυπαίνων πληρώνει» βρίσκει εφαρμογή στην κατηγορία των ρυμπαντών ανάπηρων. Αυτό είναι απλώς το πρώτο στάδιο στην επιχείρηση αντιμετώπισης της κοινωνικής μάστιγας που λέγεται «ανάπηρος». Η πολιτεία έχει καταστήσει αναμφισβήτητη την απόφασή της να εξαφανίσει τους ανάπηρους με κάθε πρόσφορο μέσο ως υπαίτιους του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και της κοινωνικής κατρακύλας». Τα προβλήματα βέβαια δεν σταματούν εκεί. Φάρμακα…δεν υπάρχουν για τους ανάπηρους, αφού πλέον, και μη έχοντας λάβει επιδόματα, αδυνατούν πολλοί να καταβάλλουν το κόστος στους φαρμακοποιούς οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους αδυνατούν να στηρίζουν πλέον οικονομικά το δημόσιο σύστημα υγείας. «Κάποιοι φαρμακοποιοί μπορεί να μας βοηθήσουν. Αλλά πλέον και αυτοί αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων. Δεν μπορούμε εξάλλου πλέον να στηριζόμαστε στην καλή θέληση των ιδιωτών. Εξάλλου, το ίδιο το κράτος δεν επιδεικνύει ανάλογες καλές προθέσεις. Έχει τύχει να εξετασθώ σε ιδιωτικά κέντρα και να μην μου πάρουν χρήματα και έχω πληρώσει σε κρατικό νοσοκομείο. Αυτό είναι το κράτος κοινωνικής μέριμνας;», προσθέτει εύλογα διερωτώμενος ο κ. Τσόγιας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.