Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Κενά στις γνώσεις για την αντισύλληψη έχουν οι γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο χρήσης ορισμένων τύπων.

Σημαντικά κενά στην ενημέρωση και στις γνώσεις των γυναικών για την αντισύλληψη έδειξαν τα βασικά ευρήματα από τη διεθνή διαδικτυακή έρευνα I Plan On, στην οποία συμμετείχαν 4.199 γυναίκες ηλικίας 18–35 ετών από εννέα χώρες.

Από τις απαντήσεις των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, αποκαλύφθηκαν μύθοι και εσφαλμένες αντιλήψεις που επικρατούν για την αντισύλληψη. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι πολλές γυναίκες δεν γνώριζαν τον σωστό τρόπο χρήσης ορισμένων τύπων αντισύλληψης.

Επιπλέον, οι περισσότερες από τις γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα θα άλλαζαν κάτι στη μέθοδο αντισύλληψης που χρησιμοποιούν. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα μιας γυναίκας να επιλέξει—και να χρησιμοποιήσει—την καλύτερη μέθοδο αντισύλληψης για αυτή.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στις 22 Ιουνίου 2012 στο 12ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Αντισύλληψη και την Αναπαραγωγική Υγεία (ESC), οι περισσότερες γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισύλληψη παίρνουν το χάπι, ενώ λίγες είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισύλληψη μακράς δράσης.

Η έρευνα έδειξε ότι παρόλο που πολλές γυναίκες είχαν συζητήσει για την αντισύλληψη με τον γιατρό τους, λίγες από αυτές είχαν συζητήσει για άλλες επιλογές εκτός από το χάπι. Από τις γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα, πολλές είχαν συζητήσει για τον τρόπο ζωής τους με τον γιατρό, όμως, μόνο οι μισές ήταν σίγουρες ότι ελήφθη υπόψη το στοιχείο αυτό.

Μύθοι και παρανοήσεις για την αντισύλληψη

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη σε εννέα χώρες παγκοσμίως, οι απαντήσεις έδειξαν ότι πολλές γυναίκες – ανεξαρτήτως της εθνικότητας ή της ηλικίας τους – είχαν εσφαλμένες αντιλήψεις για την αντισύλληψη:

-Περισσότερες από 1 στις 4 γυναίκες (28%, 1.169 από 4.199) πιστεύουν ότι οι μακράς δράσης αναστρέψιμες μέθοδοι αντισύλληψης (LARC) αποτελούν μια μόνιμη (ήτοι, μη αναστρέψιμη) επιλογή αντισύλληψης.

-Δεκαεννέα τοις εκατό (19%, 812 από 4.199) των γυναικών που απάντησαν πιστεύουν ότι οι μακροχρόνιες μέθοδοι αντισύλληψης απαιτούν χειρουργείο και επέμβαση εισαγωγής στη μήτρα.

-Το ένα τρίτο σχεδόν των γυναικών που απάντησαν (31%, 1.309 από 4.199) πιστεύουν ότι τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αποτελεσματικότητας (είναι, δηλ., ο καλύτερος τρόπος προστασίας από μια εγκυμοσύνη) από όλες τις μεθόδους αντισύλληψης.

-Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες που απάντησαν (19%, 778 από 4.199) δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να μείνουν έγκυοι σε περίπτωση παράλειψης ενός χαπιού.

Οι περισσότερες γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα θα άλλαζαν κάτι στην αντισύλληψή τους. Λίγες γυναίκες είχαν συζητήσει με τους γιατρούς τους άλλες επιλογές εκτός από το αντισυλληπτικό χάπι.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.