Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

«Αποστολή» ελπίδας για τους κατοίκους της Κάσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής συνεχίζει το έργο του.

Στο ακριτικό νησί της Κάσου συνεχίστηκε σήμερα το έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκε τον Γεν. Δ/ντή της «Αποστολής», Κ. Δήμτσα, και τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α., Γ. Πατούλη, ο Δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτριος Ερωτόκριτος. Η αντιπροσωπεία του οργανισμού μοίρασε φάρμακα στους κατοίκους του νησιού.

Κοινή διαπίστωση του οδοιπορικού υγείας, μέχρι σήμερα, η έλλειψη σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στις περισσότερες από τις άγονες γραμμές της Νησιωτικής μας Ελλάδας. Ο κ. Δήμτσας δήλωσε: «Με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Κάσο, σ’ αυτό το κομμάτι της Ελλάδος, το οποίο όλοι έχουμε φυλαγμένο στην καρδιά μας. Στην ''Αποστολή'' όλοι γνωρίζουμε ότι εσείς που παλεύετε όλο το χρόνο με την αλμύρα, τους ανέμους και τη γη, είστε το γαλάζιο της χώρας μας και ουσιαστικά συντηρείτε εν γνώση σας ή όχι αυτό που ονομάζουμε στην Αθήνα εθνική κληρονομιά, πολιτισμό και εθνικό πλούτο. Ήρθαμε να σας τιμήσουμε, εσάς τους υπερήφανους ακρίτες και να σας υποσχεθούμε ότι αποστολή μας είναι η Εκκλησία να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας μαζί με τον Ι.Σ.Α. θα σταθούμε δίπλα σας σε φάρμακα, γιατρούς και υγειονομικό υλικό.»

Από την άλλη μεριά, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης τονισε ότι: «Σήμερα η έλευσή μας, για την
παράδοση φαρμακευτικού και υγεινομικού υλικού, έχει στόχο τη ζωή. Έστω και ένας συνάνθρωπός μας να βοηθηθεί από την προσπάθειά μας, θα είναι για μας η μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί στόχος μας είναι ο άνθρωπος και στόχευσή μας η διατήρηση της Υγείας του αλλά και της Ζωής του. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε μαζί το αυτονόητο, την παροχή της βασικής υποστήριξης ζωής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.