Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Υποδομές στις παραλίες ζητά το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου από τους δήμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την ανάγκη άμεσης δημιουργίας υποδομών για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες ζητά για μία ακόμα φορά από τους παραλιακούς δήμους του νομού (Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου) το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου.

Με έγγραφο που κοινοποιείται και στην αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, το σωματείο φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα, σημειώνοντας με έμφαση το γεγονός ότι οι δημότες με αναπηρία δεν μπορούν να στερούνται του δικαιώματος της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασής τους στις ρεθυμνιώτικες ακτές.

Αναλυτικά, επισημαίνεται:
«Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο αίτημα που σας υποβάλλουμε κάθε χρόνο αυτήν την εποχή σχετικά με την προσβασιμότητα των ακτών των παραλιακών δημοτικών διαμερισμάτων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου στα άτομα με αναπηρία υπενθυμίζοντας τα εξής:

Η πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, συνεπώς το δικαίωμα της ανεμπόδιστης και απρόσκοπτης πρόσβασής τους στις ακτές αποτελεί δικαίωμα που έχουν όλοι οι πολίτες στον τουρισμό, στην αναψυχή και θαλλάσια μπάνια τους, οι ευεργετικές επιδράσεις τους λειτουργούν θεραπευτικά και αυξητικά στον περιορισμό της βαρύτητας της αναπηρίας.

Σε αρκετούς δήμους της χώρας μας υλοποιήθηκαν προγράμματα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από το «ΘΗΣΕΑΣ» για τη δημιουργία των σχετικών υποδομών (ειδικός διάδρομος για την προσπελασιμότητα από αναπηρικά αμαξίδια, ειδικό πλαστικό κάθισμα και γερανάκι για την ανύψωση του εν λόγω καθίσματος και την καθέλκυσή του στο νερό, αναπηρική χημική τουαλέτα, τέντα ή ομπρέλες και φυσικά διαμόρφωση του χώρου με θέσεις πάρκινγκ για οχήματα ΑμεΑ).

Το κόστος της παραπάνω ολοκληρωμένης παρέμβασης ανέρχεται στις 25.000-3.000 ευρώ. Συνημμένα σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά οπτικό υλικό και κάθε αναγκαία πληροφορία.

Επιπλέον το Ρέθυμνο που είναι κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός έχει επιπλέον λόγους να δημιουργήσει τις υποδομές που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση και των επισκεπτών του με αναπηρία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη περίοδο που διέρχεται.

Αποτελεί λοιπόν άμεση αναγκαιότητα η δημιουργία των παραπάνω υποδομών προκειμένου ο τόπος μας και οι δημότες του με αναπηρία να μην στερούνται πλέον του δικαιώματος της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασής τους στις Ρεθυμνιώτικες ακτές.

Ως θεσμικός φορέας των ΑμεΑ εκτιμούμε τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας η οποία αποδεικνύεται όλο και πιο αποτελεσματική για πόλη φιλική και προσβάσιμη σε όλους τους δημότες της με ή χωρίς αναπηρία και στους επισκέπτες της.
Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για τα άτομα με αναπηρία και τη βούλησή σας για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους, προσδοκούμε στην προσωπική σας παρέμβαση για την επίλυση των παραπάνω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.