Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Από 7 έως 24 Ιουνίου το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διεξάγεται για 31η χρονιά.

Μικρότερο (σε αριθμό εκθετηρίων και εκδοτικών οίκων που συμμετέχουν), πιο… νότιο (μιας που λόγω των έργων ανάπλασης της παραλίας μεταφέρεται νοτιότερα μέχρι το ύψος του Μεγάρου Μουσικής και με ελπίδες να είναι, φέτος τουλάχιστον που μεταφέρθηκε και χρονικά στα μέσα του Ιουνίου, και πιο… στεγνό (οι καταιγίδες του Μάη στα τριάντα χρόνια της διοργάνωσης έχουν γίνει πλέον μνημειώδεις), το Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης επιμένει για 31η χρονιά.

Από την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουνίου ως και την Κυριακή 24 Ιουνίου (για 17 μέρες) και με τη συμμετοχή 150 εκδοτών (οι μισοί σχεδόν απ τους 300 που συμμετείχαν πέρσι) θα πραγματοποιηθεί το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης στην παραλία της πόλης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ήδη τα 110 εκθετήρια έχουν στηθεί κατά μήκος της παραλίας μπροστά από τα νεοδιαμορφωθέντα πάρκα της μουσικής, των ρόδων, του ήχου, του νερού και της μνήμης. Ο χώρος μπροστά από το Λευκό πύργο όπου πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα 30 χρόνια το φεστιβάλ είναι απροσπέλαστος λόγω των εργασιών για τη διαμόρφωση των υπολοίπων πάρκων της νέας παραλίας.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους Θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα της πόλης (1912-2012) και εντάσσεται στο έτος γιορτασμού «Θεσσαλονίκης 2012 - 100 χρόνια από την απελευθέρωση».
Το φεστιβάλ βιβλίου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα ως τις 11.30 τη νύχτα, ενώ τις Κυριακές θα είναι ανοιχτά και το πρωί από τις 10.30 πμ ως τις 13.30 μμ.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.