Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ικανοποίηση για τη δημιουργία ΚΕΠΑ στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την ικανοποίησή του για το γεγονός της δημιουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Ρέθυμνο, εκφράζει το Σωματείο ΑμεΑ του νομού Ρεθύμνου, που έδωσε μεγάλο αγώνα και διεκδίκησε δυναμικά τη δημιουργία ΚΕΠΑ.


Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Με πείσμα, επιμονή και αγωνιστικότητα το σωματείο ατόμων με αναπηρία διεκδίκησε κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας και στο Ρέθυμνο.

Οι συνεχείς πιέσεις μας προς το Υπουργείο εργασίας και τη διοίκηση του ΙΚΑ έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι από τις 7 Μαΐου λειτουργεί και στο Ρέθυμνο ΚΕΠΑ.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Μασταμπά και οι υγειονομικές επιτροπές συνεδριάζουν στις υγειονομικές υπηρεσίες του στην οδό Μοάτσου.

Ακόμα σημαντικές θετικές αλλαγές στα ποσοστά αναπηρίας για πολλές κατηγορίες ΑμεΑ εμπεριέχει ο νέος αναμορφωμένος πίνακας προσδιορισμού βαθμού αναπηρίας ΦΕΚ 1506/ΤΒ’/4-5-2012 τον οποίο διεκδίκησε και πέτυχε η ΕΣΑμεΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ρέθυμνο ήταν η μοναδική περιφ. Ενότητα της Κρήτης που δεν λειτουργούσε ΚΕΠΑ. Έτσι τα άτομα με αναπηρία του Ρεθύμνου χωρίς ταλαιπωρία, οικονομικό κόστος και χρονοβόρες διαδικασίες θα εξυπηρετούνται άμεσα στον τόπο τους.

Αργότερα στις επιδιώξεις του σωματείου είναι η στέγαση του εν λόγω κέντρου να μεταφερθεί σε χώρο άνετο, λειτουργικό, ισόγειο και προσβάσιμο στα ΑμεΑ.

Οι γιατροί που θα απαρτίζουν τις εν λόγω επιτροπές θα έρχονται από γειτονικούς νομούς και η ειδικότητά τους θα συνάδει με την αναπηρία του εξεταζομένου. Όταν κατατίθενται 15 αιτήσεις της ίδιας κατηγορίας αναπηρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σωματείο ΑμεΑ Μποάτσου 4, τηλ. 28310 56678 οι στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.