Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τους “θωρακίζουν” οι δυσκολίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές-αθλήτριες με αναπηρίες στη Ρόδο, θα λάβουν μέρος κανονικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο θα γίνει 1-2 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, με αποστολή όμως μικρότερη σε σχέση με άλλες φορές.

Το γεγονός ότι στον ΑΣ ΑμεΑ «Δωδεκάνησος» δεν υπάρχει πια γυμναστής, ενώ έχουν μειωθεί δραματικά και οι επιχορηγήσεις από την πολιτεία, κάνει ακόμη και τους πρωταθλητές να ψάχνουν χορηγίες, για τη συμμετοχή σε διοργανώσεις που θα τους δώσουν μια θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Θανάσης Μπαράκας στο μήκος και το τριπλούν της κατηγορίας 11, όπως επίσης ο Γιώργος

Πρώτος στα 100 και 200μ. της κατηγορίας 12, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για μετάλλια στην Αθήνα, αλλά και συμμετοχή στη διοργάνωση της πρωτεύουσας της Αγγλίας. Σημειώνεται ότι είναι πολύ πιο δύσκολο για τους αθλητές ή τις αθλήτριες με αναπηρίες να κλείσουν μια θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στον στίβο, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Με βάση τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη εξασφαλίζουν πολλές φορές ένα «εισιτήριο» έστω και δύσκολα. Ο Θανάσης Μπαράκας στο μήκος μάλιστα, είναι στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά με επιδόσεις περσινές, θέλοντας ένα φετινό καλό ξεκίνημα.

Από κει και πέρα, ο Γιώργος Πρώτος θα επιδιώξει διακρίσεις, έχοντας τις δικές του πιθανότητες για το ταξίδι σε συνδυασμό και με την παρουσία στα διεθνή μίτινγκ. Πέραν των δύο παραπάνω, στο ΟΑΚΑ πρόκειται να βρεθούν για λογαριασμό του ΑΣ ΑμεΑ «Δωδεκάνησος» ο Πολύκαρπος Μποζούρης στα 100, 200μ. της κατηγορίας 46, ο Δημήτρης Μουσταφίδης στα 100μ. και τη σφαίρα της ίδιας κατηγορίας κι ο Νίκος Σκαρτάδος στα 100μ. και το ακόντιο της κατηγορίας 37. Ο Ρόδιος ολυμπιονίκης, Γιάννης Πρώτος αναμένεται να λάβει μέρος στα σπριντ, αλλά ανήκει στο δυναμικό των Αετών Αθηνών.

Εξαιτίας του ότι πλέον η βοήθεια είναι ελάχιστη, στην Αθήνα θα ταξιδέψουν αθλητές από τον «Δωδεκάνησος» ικανοί για καλές επιδόσεις, παρά τις δυσκολίες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι οποίες όμως τους θωρακίζουν, για να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο. Ο Θανάσης Μπαράκας κι ο Γιώργος Πρώτος ως γνωστό, υπό τις οδηγίες του προπονητή τους, Άκη Μίαρη θα συμμετάσχουν στο διεθνές μίτινγκ της Βαρκελώνης την ερχόμενη Κυριακή σαν… ζέσταμα πριν το ΟΑΚΑ. Αναλόγως των επιδόσεών τους στις δύο διοργανώσεις θ’ αποφασιστεί αν αξίζει κι άλλο ταξίδι στο εξωτερικό στη κατάκτηση πόντων προς το Λονδίνο. Ο Θανάσης Μπαράκας παράλληλα, επιθυμεί να ευχαριστήσει τις Οικοδομικές Επιχειρήσεις «Κάλλιστος & Βασίλης Διακογεωργίου» για τη χορηγία και την ενίσχυση που του παρέχουν.

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα:
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Επιτροπής Στίβου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) 2011-2012 , αυτούς της WADA και την προκήρυξη.
Το ενδεικτικό πρόγραμμα αγώνων είναι το παρακάτω:
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012: Αξιολόγηση Αθλητών
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012: Αξιολόγηση αθλητών, Τεχνική Σύσκεψη
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012: Πρωινή και Απογευματινή Αγωνιστική Περίοδος
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012: Πρωινή και Απογευματινή Αγωνιστική Περίοδος
Κυριακή, 3 Ιουνίου 2021: Αναχώρηση Αποστολών

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές-αθλήτριες των σωματείων ΑμεΑ που είναι μέλη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

Επίσης, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Μαρτίου 2010, ενημερώθηκαν οι σύλλογοι ότι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ατομικών αθλημάτων οι αθλητές-αθλήτριες που προέρχονται από κράτη μέλη της Ε.Ε, Κύπριοι και αποδεδειγμένα (με δημόσια έγγραφα) ομογενείς, όπως επίσης μέχρι δύο αλλοδαποί προερχόμενοι από χώρες εκτός Ε.Ε, οι οποίοι έχουν εγγραφεί/μετεγγραφεί στη δύναμη σωματείων-μελών της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Εγγραφών –Μετεγγραφών της Ομοσπονδίας, αγωνίζονται εκτός συναγωνισμού.

Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι παρακάτω:
Ανδρών & Γυναικών (Open)
Νέοι κάτω των 20 χρονών (U/20): γεννημένοι 1993 - 1994
Νέοι κάτω των 18 χρονών (U/18): γεννημένοι το 1995-1996
Νέοι κάτω των 16 χρονών (U/16): γεννημένοι το 1997-1998
Αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν στις κατηγορίες U/20, U/18 και U/16 έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να αγωνιστούν ή στην Open κατηγορία ή στην κατηγορία που ανήκουν, όχι όμως και στις δύο.


Πηγή: http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.