Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η παχυσαρκία συνδέεται με τον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πλήττει κυρίως τις μεγάλες ηλικίες.

Στη Γερμανία, η παχυσαρκία πολύ σύντομα θα εκτοπίσει το κάπνισμα από το βάθρο του «σοβαρότερου καρκινικού παράγοντα» δήλωσε ο επικεφαλής του κυριότερου αντι-καρκινικού εργαστηρίου στη χώρα.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής της Ογκολογίας Οτμαρ Βιέστλερ, ανησυχεί πολύ που οι συμπατριώτες του ολοένα σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι παχύσαρκοι.

Αυτή η κατάσταση του σώματος ευθύνεται σύμφωνα με τον καθηγητή, για τους καρκίνους του εντέρου, του οισοφάγου, των νεφρών, του παγκρέατος και του στήθους, αν και οι διαδικασίες που οδηγούν στην εκδήλωση της ασθένειας επιστημονικά δεν έχουν τεκμηριωθεί.

«Αυτό ακριβώς θα είναι το επόμενο ερευνητικό στάδιο», τόνισε ο καθηγητής Βιέστλερ, ο επικεφαλής του |Γερμανικού Κέντρου για την έρευνα για τον καρκίνο».

Ο ίδιος εξήγησε ότι όσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στη Γερμανία, τόσο αυξάνουν ανάμεσα στους υπερήλικες τα κρούσματα της επάρατης νόσου. «Τις μεγάλες ηλικίες κυρίως πλήττει ο καρκίνος», αποφαίνεται ο καθηγητής.

Στη Γερμανία, προσθέτει ο καθηγητής, ετησίως έχουμε 450.000 καρκινοπαθείς, από τους οποίους περίπου οι μισοί μπορεί να αναμένουν ίαση, ενώ πάρα πολλών άλλων ο καρκίνος τους μπορεί να «ελέγχεται» κι η ζωή τους να παρατείνεται. Οι ιάσεις προσδοκώνται κυρίως από τη νέα γενιά φαρμάκων, που εξατομικεύουν την καρκινική θεραπεία, δηλώνει επίσης.

«Θα αυξηθούν, λοιπόν, τα ποσοστά της ίασης από τον καρκίνο, προβλέπει επίσης ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες «προχωρούν πολύ στις θεραπείες μιας πλειοψηφίας καρκίνων, ιδίως αυτών που εμπεριέχουν γενετικές μεταλλάξεις και κυτταρικές αλλαγές».

«Έχουμε τα φάρμακα πια, για να εμποδίζουμε αμφότερες. Έχουμε και ολοένα πιο πολλά φάρμακα για τον οργανισμό του κάθε καρκινοπαθή, που να ταιριάζουν στο προφίλ του ασθενούς. Ακόμα κι οι ‘απλοί’ εκ πρώτης όψεως καρκίνοι, εντούτοις ανήκουν στην κατηγορία του ‘καρκίνου πολλών τύπων’» τονίζει τέλος ο καθηγητής Βιέστλερ, «άρα χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά η ταυτόχρονη λήψη διαφόρων φαρμάκων».


Πηγή: http://www.ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.