Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δε θεωρούνται ΑμεΑ άρρωστοι με Πάρκινσον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα άτομα με Πάρκινσον, παρότι μπορεί να καταλήξουν μέχρι την ακινησία, δεν χαρακτηρίζονται Ατομα με αναπηρία (ΑμΕΑ). Για να χαρακτηριστούν ΑμΕΑ θα πρέπει να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Ετσι, άρρωστοι, παρότι πάσχουν από Πάρκινσον, δεν μπορούν να έχουν ωφελήματα, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις, εφόσον δεν έχουν τον χαρακτηρισμό ΑμΕΑ.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη μέρα κατά της νόσου. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε από πάσχοντα, την πιστοποίηση ότι πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον, ώστε να έχει φορολογικές ελαφρύνσεις, την έκανε ο ίδιος ο ...έφορος.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 10.000 περιστατικά, ενώ υπολογίζεται ότι άλλες 14.000 δεν έχουν διαγνωστεί ακόμα. Η νόσος Πάρκινσον είναι μια αργά εξελισσόμενη εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου, που επηρεάζει κυρίως την κίνηση. Συμπτώματα της νόσου είναι η εμφάνιση τρόμου, η βραδυκινησία, η δυσκαμψία, η αστάθεια, η δυσκολία στην ομιλία αλλά και άλλα μη κινητικά συμπτώματα, όπως κόπωση, εφιδρώσεις, κατάθλιψη, άγχος, βραδύτητα σκέψης και άνοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.